Na twee maanden droogte moet Standard weer aanknopen met de overwinning in de competitie

Jupiler Pro League | Het is van 12 september in Seraing geleden dat Standard nog eens de drie punten pakte in de competitie. Toen scoorde Selim Amallah het enige doelpunt van de partij, vanop de elfmeterstip. Sindsdien azen de hongerige Luikenaars op een nieuwe zege in de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het valt niet te ontkennen: Standard is doodziek. Behalve een bescheiden overwinning in de beker tegen een ontstellend zwak Moeskroen hebben de Rouches al twee maanden geen zege meer geboekt. De laatste keer was op 12 september, dankzij een strafschop nota bene.

Na drie nederlagen op rij en een wel heel moeizaam seizoensbegin werd Mbaye Leye aan de deur gezet en vervangen door Luka Elsner. Maar de Franse Sloveen kon nog geen stabiliteit brengen in Luik. Hij heeft nog niet verloren, maar de vier gelijke spelen in evenveel wedstrijden stemmen fans en bestuur niet meteen gelukkig. Als Standard niet tegen degradatie wil vechten (de kloof met de rode lantaarn bedraagt slechts zeven punten) zal het snel moeten beginnen winnen.

Positieve evolutie

Het rapport van Standard oogt verre van rooskleurig, maar toch zijn er hoopgevende signalen sinds de komst van Elsner in Luik. De verdediging staat nog niet op punt, maar in het aanvallend spel hebben de Luikenaars weer wat regelmaat terugvonden. Ze scoren vaker via uitgesponnen acties, wat helemaal niet meer gebeurde onder Leye.

Ook mentaal hebben de Rouches aan veerkracht en bezieling gewonnen. Het bewijs was de match tegen Club Brugge, waar ze de kopjes niet lieten hangen bij een 2-0 achterstand maar terugvochten tot 2-2. Een verdiend punt, dat het beste liet verhopen voor de komende wedstrijden. Maar om het vertrouwen weer optimaal te krijgen, is een driepunter nodig.

Zieke Panda’s

Om de kwakkelreeks te stoppen moet Standard AS Eupen over de knie leggen. Na een vliegende start in de competitie stokte de motor van de Panda’s de jongste vier wedstrijden, met drie nederlagen en één gelijkspel.

In hun jongste match toonden de troepen van Stefan Krämer wel wat ze waard waren, met veel offensief spel. De Panda’s zijn op hun gevaarlijkst als ze veel ruimte krijgen, en als spelers zoals N’Dri of Nuhu de goede keuzes maken. Het wordt dus geen eitje voor Standard, want een gewond dier kan gemeen uithalen. Ook Eupen aast immers op de driepunter om de boel weer op de rails te krijgen.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Standard en Eupen deze zaterdag om 20u45 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top