Braxgata ontvangt Daring voor een spannend duel

Hockey | Deze zondag neemt Braxgata het op tegen Daring op Molenbeeks grondgebied. Als respectievelijk negende en tiende in het klassement van de Belgian Men Hockey League nemen de twee teams het tegen elkaar op in een duel dat redelijk evenwichtig en bijgevolg spannend belooft te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 11 november nam Daring het na een reeks van wedstrijden met wisselend succes het op tegen Orée, waarbij ze terug aanknoopten met het succes van weleer: ze versloegen de club uit Sint-Pieters-Woluwe met 5-2, waardoor die laatsten nog verder in hun neerwaartse spiraal terechtkwamen. Deze zondag zullen de Molenbekenaars een thuiswedstrijd mogen spelen tegen Braxgata uit Boom. Ook al verloren de Antwerpenaren afgelopen donderdag van Leopold met 5-2, hebben ze de voorbije weken laten zien dat ze ook goede speelkwaliteiten hebben. Commentatoren menen dat ze een goede kans maken tegenover Daring.

Belangrijke punten

Deze 12e speeldag van de Belgian Men Hockey League is voor beide clubs een kans om de overhand te krijgen over de ander. Braxgata heeft 13 punten in het klassement, voor 12 punten bij Daring. Voor beide teams is dit dan ook een kans om te strijden voor een betere plek in het klassement. Toch is er nog een andere match waar je op moet letten: die tussen Leuven en Beerschot. Een overwinning voor Beerschot zou immers heel gunstig zijn voor Braxgata in het algemeen klassement.

We hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen: in deze rangschikking is elk punt belangrijk. De Watducks pakten afgelopen donderdag de eerste plaats in het klassement, tegen de Dragons. Niettemin hebben de Ducks nooit hoger kunnen klimmen dan 21 punten. Elke gewonnen wedstrijd kan daarom beslissend zijn en bepaalde clubs in staat stellen om snel in het klassement te klimmen, of zelfs snel naar beneden te duiken. Braxgata en Daring behoren tot het soort teams in de middenklasse waar alle mogelijkheden nog open liggen. Het is aan beide ploegen om te laten zien wat ze waard zijn en om in het algemeen klassement te knabbelen.

Volg de Men Hockey League op de voet dankzij Proximus. Aanstaande zondag 14 november kun je vanaf 12u25 genieten van de wedstrijd tussen Braxgata en Daring via Pickx+ Sports 2-kanaal, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top