Pandore, 5 redenen om vol ongeduld te wachten op deze nieuwe serie, made in Belgium

De nieuwe Belgische productie 'Pandore', een coproductie met RTBF, is binnenkort op het scherm te zien. Wij waren al van bij het begin van het project fan van deze Belgische politieke serie die ons vast heel wat steengoede tv-avonden zal bezorgen. Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen waarom wij vol ongeduld de komst van 'Pandore' afwachten.

1. Het scenario

Het is verkiezingstijd in België en alles neemt een onverwachte wending wanneer er verduisterings- en zedenzaken opduiken waarbij bekende politici zijn betrokken. Tegen deze onfrisse achtergrond moet een rechter de zaak onderzoeken. Een ambitieuze jonge wolf grijpt deze kans om komaf te maken met zijn vijanden en de macht te grijpen. En uiteraard gaat dat gepaard met heel wat stoten onder de gordel.

2. Het gedurfde onderwerp 

Een kort onderzoek op sociale media volstaat om te begrijpen dat Belgen in politiek zijn geïnteresseerd, maar ook hoe zeer dit tot uitgesproken reacties leidt. Door dit onderwerp aan te snijden, kiest 'Pandore' voor een van de meest gevoelige onderwerpen in ons land dat tot in het buitenland bekend staat voor zijn politieke instabiliteit. Ambitie, machtsspelletjes, corruptie, vrouwenrechten, de opkomst van extremisme … 'Pandore' opent de doos van Pandora in een meedogenloze wereld. Dit is een politieke Game of Thrones, Belgische editie! 

3. De kwaliteit van de RTBF-producties de afgelopen jaren

Er bestaat geen twijfel over: de RTBF zette al heel wat Belgische series op de internationale kaart met Belgische producties die in meerdere landen te zien waren. 'La Trêve' en 'Ennemi Public' toonden ons kunnen in het detectivegenre, 'Invisible' in drama en 'Coyotes' in het thrillergenre. Het lijkt ons dan ook vanzelfsprekend dat 'Pandore' ons op de kaart zal zetten als het gaat over het gevoelige onderwerp van het meedogenloze universum van de mensen die over ons regeren. 

4. Vrouwenrechten, gebracht door vrouwen 

Vrouwenrechten en de plaats van de vrouw staan centraal in 'Pandore'. Politiek is een nog zeer (te?) mannelijke wereld en 'Pandore' schrikt er niet voor terug dit gevoelige aspect aan te snijden. De serie wordt gemaakt door drie vrouwen: Anne Coesens, Vania Leturcq en Savina Dellicour. Talentvolle vrouwen achter de camera, maar ook ervoor, dankzij een vrouwelijke cast die gedragen wordt door Myrien Akheddiou, Melissa Diara en Salomé Richard. Girl power van topniveau!  

5. 'Baraki' deed ons lachten, 'Pandore' zet ons aan het denken 

Een paar weken geleden verscheen 'Baraki', een Belgische komedie over ‘barakis’, Belgen die ietwat vulgair zijn maar tegelijk zo vertederend dat we moeten toegeven dat we als een blok voor hen vielen. We denken dat 'Pandore' ons zal meeslepen in de wereld van de Belgische politiek en we kunnen niet wachten om te zien hoe het er echt aan toegaat in de coulissen van de macht.  

'Pandore' is vanaf 16 november beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus. Naar de VOD-catalogus van Proximus? Klik op de knop ‘On demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening of krijg hier rechtstreeks toegang tot de VOD-catalogus!
Series

Bekijk alles
Top