Dubbele MIA's en tweede Week van de Belgische muziek in 2022

Festivals | De uitreiking van de Music Industry Awards (MIA's) kent volgend jaar een dubbele editie, waarin zowel 2020 als 2021 aan bod komt. Dat hebben de organisatoren VRT en VI.BE vandaag meegedeeld. Proximus is trotse partner van de MIA's. Er komt ook een nieuwe Week van de Belgische muziek. Intussen kan je de vorige edities van de MIA's herbeleven op Pickx.be!

Door Bego

Deel dit nieuws

De jaarlijkse awards van de Vlaamse muzieksector konden in februari dit jaar niet worden uitgereikt wegens de coronacrisis. Daarom wordt op 3 februari 2022 in Paleis 12 in Brussel een dubbele editie van het evenement georganiseerd, waarin twee muziekjaren aan bod komen. De genomineerden worden later bekend gemaakt. De tickets voor het evenement zijn wel al te koop via mias.be of paleis12.com.

VI.BE - het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector - en VRT zullen van maandag 31 januari tot en met zondag 6 bovendien een tweede Week van de Belgische muziek organiseren. De radio- en tv-zenders van de openbare omroep, maar onder meer ook Willy, Q-DOWNTOWN, JOE Lage Landen, NRJ, Nostalgie, Bruzz en MENT zullen hun programmatie in het teken van de Belgische muziek zetten.

De eerste editie van de Week van de Belgische muziek werd vorig jaar in het leven geroepen op de muzieksector een hart onder de riem te steken. Het was één grote liefdesverklaring aan al het muzikale talent van eigen bodem en iedereen die, zij het in concertzalen of in platenwinkels, in de muzieksector werkt. Die sector kreeg het in 2020 hard te verduren, en hoewel er intussen al wat meer mogelijk is, blijft die klappen krijgen. Daarom komt er een tweede Week van de Belgische muziek en die belooft nog groter te worden dan de eerste, met als klapstuk de dubbele uitreiking van de MIA’s.

Het initiatief steekt ook de taalgrens over. RTBF, Conseil de la Musique en Court-Circuit nemen volgend jaar eveneens deel aan de Week van de Belgische Muziek.

Wil je al in de sfeer komen van de MIA’s? Beleef dan de vorige edities opnieuw dankzij het archief van Pickx.be!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top