Oefenduels 1B: verlies voor Lierse K., zuur gelijkspel voor Deinze en straffe zege voor Waasland-Beveren

Sport | Donderdagmiddag werden er al drie oefenduels afgewerkt door de 1B-teams. Lierse Kempenzonen incasseerde een nederlaag, SK Deinze liet de zege uit de handen glippen en Waasland-Beveren imponeerde tegen het nummer zes uit de Eredivisie.

Lierse Kempenzonen trok naar Deurne-Noord om er R. Antwerp FC partij te geven. De Pallieters haalden de rust met een degelijke 2-1 achterstand (goal Limbombe), maar kregen na de pauze toch nog twee extra goals om de oren waardoor ze uiteindelijk toch met een stevige 4-1 nederlaag terug de bus op mochten.

SK Deinze leek op weg naar een straffe zege bij KV Oostende. De Oost-Vlamingen stonden na een uur spelen 1-4 voor tegen de kustploeg, maar moesten uiteindelijk toch nog een 4-4 gelijkspel toestaan. De Belder, Capon (owngoal), Mertens en Abrahams zorgden voor de bezoekende doelpunten. De gelijkmaker van KVO (Kvasina) viel pas drie minuten voor affluiten.

De 'geheime' tegenstander van Waasland-Beveren bleek uiteindelijk FC Twente te zijn. De Waaslanders speelden een puike partij en wonnen uiteindelijk met 1-2. Maderner had de score geopend in de eerste helft en Albanese had iets na het uur de 0-2 op het bord gezet. Ugalde (uitgeleend door Lommel) scoorde de aansluitingstreffer voor Twente, maar verder kwam het nummer zes uit de Eredivisie niet meer.

KV Mechelen - RE Virton, AZ Alkmaar - Lommel SK en RFC Seraing - RWDM zijn later begonnen. Over hun resultaten berichten we u later nog.