Herbeleef het concert van Compact Disk Dummies in de AB dankzij Pickx!

Muziek |

Op 17 november speelden de Compact Disk Dummies de pannen van het dak in de Ancienne Belgique. Waan jezelf op de eerste rij in de AB en herbeleef het concert exclusief via Pickx.be en Pickx Live!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische electropunkband Compact Disk Dummies treedt al dertien jaar op, maar werd pas echt bekend toen ze in 2012 Humo’s Rock Rally wonnen. Frontmannen zijn Janus en Lennert: twee broers die elke zaal of tent aan het dansen kunnen brengen.

Hun eerste EP kwam uit in maart 2013, getiteld 'Mess with Us'. Met het nummer 'The Reeling' maakten ze vooral in Nederland naam. Dat succes opende de deuren naar onder andere Pukkelpop, waar ze een opmerkelijk optreden gaven. Het eerste album van de broers kwam uit in 2016, 'Silver Souls', een 10-track album dat hun talent alleen maar bevestigde. In 2019 zetten ze opnieuw Pukkelpop op stelten.

'Neon Fever Dream'

Vorig jaar kwamen Compact Disk Dummies met een tweede album, 'Neon Fever Dream'. De broers omschrijven de tracks op de deze nieuwe plaat als retro-futuristisch, en deinsden er niet van terug om heel wat genres door elkaar te mixen. Volgens muzieksite ‘Dansende Beren’ is ‘Neon Fever Dream’ een wereld van hologrammen, drugs en vooral heel veel fictie, gegoten in een donkere, dreigende, maar lekker dansbare popplaat.”

Na een album dat midden in een pandemie werd uitgebracht, waren de muzikanten meer dan gelukkig om terug op het podium van de Ancienne Belgique te kruipen en springen. 

Herbeleef het concert exclusief via deze link! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top