De Belgische beloften staan morgenavond in Leuven tegenover Turkije, op de vijfde speeldag in groep I van de kwalificaties voor het EK U21 van 2023 in Georgië en Roemenië.
Met 12 op 12 is België leider in groep I, voor Denemarken (6 op 9), Turkije (4 op 9), Schotland (1 op 6) en Kazachstan (0 op 12). De negen groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK U21 van 2023 in Georgië en Roemenië. De overige acht runner-ups spelen barragewedstrijden voor nog vier tickets.

Op de vorige speeldag boekten de Jonge Duivels een belangrijke 1-0 zege tegen Denemarken, de grootste concurrent voor directe kwalificatie voor het EK. Na de 0-3 overwinning van begin september in Bursa kunnen de Belgen Turkije opnieuw een tik geven en zo hun perfecte rapport behouden. Komende week dinsdagavond volgt nog de verplaatsing naar Schotland.

Voor de doelpunten wordt er vooral gekeken naar Loïs Openda, met 11 goals in 12 wedstrijden. In deze kwalificatiecampagne scoorde hij al vijf keer in vier matchen. Tegen de Turken deed hij de netten twee keer trillen. "Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken", stelde de 21-jarige aanvaller, die door Club Brugge uitgeleend wordt aan Vitesse. 

"We hebben twee moeilijke wedstrijden in het verschiet", aldus Openda. "Ondanks de 0-3 zege in het eerste duel was het geen makkelijke wedstrijd tegen Turkije. Ze spelen goed voetbal, creëren veel kansen en hebben fysiek sterke spelers. Voorin lopen ook enkele snelle jongens. Schotland wordt eveneens een lastige tegenstander."

Volg de kwalificatiewedstrijd België U21 - Turkije U21 hier in streaming of op de zender Pickx+ Sports1 beschikbaar voor Pickx Sports abonnees van Proximus.