Officiële huldiging voor honderste cap van Dries Mertens voor aftrap tegen Estland

Rode Duivels | Nog twee keer knallen en het internationale seizoen zit er voor 2021 op. Voor onze Rode Duivels houdt dit nog matchen in tegen Estland (13 november) en Wales (16 november) voor de WK-kwalificatiecampagne. Vooraleer de bal tegen Estland zal rollen, wordt Dries Mertens in de bloemetjes gezet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dries Mertens zit eindelijk weer in de Belgische selectie na een afwezigheid van enkele maanden. De aanvaller van Napoli tekende nog present op het EK, maar blesseerde zich nadien aan de schouder. Zo miste hij drie WK-kwalificatieduels en de Final Four van de Nations League. "Ik ben heel blij om terug hier te zijn", opende hij. "Na mijn operatie was het even moeilijk, maar ik voel me terug goed."

Intussen probeert hij in Italië weer te zoeken naar zijn beste vorm. Scoren in de Serie A lukte dit seizoen nog niet, maar dat deed Mertens wel naast het veld. Onlangs kwamen Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs namelijk met het blijde nieuws naar buiten dat er een baby op komst is. “Ik kijk er enorm naar uit, het is prachtig dat het voor ons is gekomen”, zei hij deze week op een persconferentie van de Rode Duivels.

Goesting

De festiviteiten ten huize Mertens houden hiermee niet op. Mertens zal zaterdag voor de aftrap tegen Estland in het Koning Boudewijnstadion gehuldigd worden voor zijn honderdste cap bij de Rode Duivels. Die cap vierde hij reeds op het EK in de groepsfase tegen Denemarken. Intussen zit Mertens aan 102 caps. 

"Ik ben heel fier. We zijn nu al met enkele spelers die 100 en meer caps hebben. Jan Vertonghen dolde vaak dat ondanks fysieke ongemakken we toch speelden. Dat zegt genoeg over onze goesting. Ik hoop dat van de nieuwe generatie er ook enkele jongens die 100 caps zullen aantikken”, aldus Mertens.

Primeur

De Rode Duivels kunnen zich met een zege tegen Estland verzekeren van hun vijfde grote toernooi op een rij. Dat wordt een primeur in de geschiedenis van de Rode Duivels. "Als we straks winnen, moeten we dit soort dingen blijven vieren, ook al hebben we het vaker meegemaakt. Ik hoop dan ook dat er veel supporters naar het stadion zullen komen om er samen iets leuks van te maken. Het zou stom zijn om dit niet te vieren", spreekt Mertens duidelijke taal. 

Ook al tekenden de Belgen de laatste jaren present op de grote toernooien, de afloop was voor veel supporters vaak zuur. Sommige mensen bleven op hun honger zitten. Wordt Qatar de laatste kans op de oppergaai voor deze generatie aan Rode Duivels?

"Nee, want we zullen altijd blijven doorgaan. Voor mij zal het misschien de laatste zijn, maar voor vele jongens niet. We zien ook hoe het voetbal en de federatie in België gegroeid zijn de voorbije jaren. Alles is in orde, dat verandert de mentaliteit ook", aldus Mertens tot slot.

Volg België - Estland zaterdag om 20u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top