De mooiste films om te kijken op World Kindness Day

Kids |

We kunnen allemaal een beetje vriendelijkheid gebruiken, zeker in tijden van corona. Het is ook toepasselijk dat net nu de situatie wat slechter wordt, het tijd is voor World Kindness Day. Deze films zetten die liefdevolle dag extra in de kijker.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Paddington

Nadat een dodelijke aardbeving zijn huis in het Peruaanse regenwoud verwoest, gaat een jonge beer, Paddington, op zoek naar een nieuwe thuis in Engeland. Paddington vindt onderdak bij het gezin van Henry en Mary Brown. Hoewel zijn verwondering over het stadsleven hem al snel sympathiek maakt bij de Browns, heeft iemand anders een oogje op hem: taxidermist Millicent Clyde jaagt op zijn pels.

Toen bekend werd dat de geliefde ‘Paddington’-verhalen van Michael Bond verfilmd zouden worden, kwamen daar gemengde reacties op. Maar regisseur Paul King bewees alle sceptici het tegendeel. Hij goot het verhaal van de verdwaalde Peruaanse beer in Londen, in een heerlijke film. Beertje Paddington is op zichzelf een uiterst vriendelijke en hoffelijke beer, maar de familie Brown die hem in huis neemt, moet zeker niet onderdoen.

Ontdek ‘Paddington’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Wonder

Auggie Pullman is geboren met zeldzame vergroeiingen aan zijn gezicht, waardoor hij er helemaal anders uitziet dan zijn leeftijdsgenootjes. Hij heeft tot zijn tiende thuis les gekregen, maar zet nu toch de stap naar de echte school. Een plan dat niet altijd van een leien dakje loopt. Auggie krijgt te maken met vooroordelen, pestgedrag en starende blikken, terwijl hij enkel maar aanvaard wil worden als een gewone jongen. Gelukkig blijft de 10-jarig sterk en vriendelijk en doet hij iedereen inzien dat het helemaal niet zo gek is om anders te zijn.

Ontdek ‘Wonder’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

A Beautiful Day in the Neighborhood

Lloyd Vogel is een onderzoeksjournalist die de opdracht krijgt een profiel te maken van de iconische tv-presentator Fred Rogers, alias Mr Rogers. Hij benadert het interview met scepsis, want hij vindt het moeilijk te geloven dat iemand zo'n goed karakter kan hebben. Maar Rogers empathie, vriendelijkheid en fatsoen breken al snel Vogels afgestompte kijk op het leven af en dwingen de verslaggever zich te verzoenen met zijn eigen pijnlijke verleden.

Oscarwinnaar Tom Hanks wordt beschouwd als de reïncarnatie van James Stewart in de 21e eeuw. Hanks was dan ook perfect gecast als de iconische tv-presentator Fred Rogers in deze veelgeprezen biopic. Rogers moedigde met zijn langlopende show ‘Mr Rogers' Neighborhood’ principes van fatsoen, vriendelijkheid en creativiteit aan. En de casting van Hanks creëert een perfecte synergie: de ‘Forrest Gump’-ster staat op één lijn met deze onwaarschijnlijke, nederige held van de Amerikaanse popcultuur.

The Good Lie

Nadat hun dorp is verwoest en hun ouders zijn vermoord door noordelijke milities, maken de Soedanese wezen Theo, zijn broers en zussen en andere overlevenden een moeilijke reis naar een vluchtelingenkamp in Kenia. Dertien jaar later krijgt de groep de kans om zich in de VS te vestigen. Ze worden in Kansas opgewacht door Carrie Davis, die de opdracht heeft gekregen om werk voor hen te vinden. Maar omdat ze ziet hoe stuurloos ze zijn in het 20e-eeuwse Amerika, probeert Carrie hen te helpen bij de wederopbouw van hun verwoeste levens.

In dit waargebeurde verhaal speelt Reese Witherspoon de rol van Carrie Davis, die Soedanese vluchtelingen helpt een nieuw leven in de VS op te starten en werk te vinden. Hartverwarmend, humoristisch en ontroerend: ‘The Good Lie’ is perfect voor World Kindness Day.

Inside Out

Riley is een gelukkig, hockeyspelend 11-jarig meisje. Haar wereld komt echter op zijn kop te staan wanneer haar ouders beslissen om naar de andere kant van het land te verhuizen.  Rileys emoties - aangevoerd door Joy - proberen haar door deze moeilijke, levensveranderende gebeurtenis te loodsen. De stress van de verhuizing brengt echter Sadness naar de voorgrond. Wanneer Joy en Sadness per ongeluk worden meegesleurd naar de uithoeken van Rileys geest, zijn de enige emoties die overblijven in het hoofdkwartier woede, angst en afkeer.

Deze film kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje, want ook al is er geen mannetje dat ‘kindness’ heet in het brein van het hoofdpersonage, werken de anderen toch samen om tot dat punt te komen.

Ontdek 'Inside Out' op Disney +, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top