De Belgische voetbalploeg voor spelers onder 19 jaar heeft in het Luxemburgse Wiltz de kwalificaties voor het EK van komend jaar in Slovakije geopend met een 1-5 zege tegen Azerbeidzjan.
De U19 van bondscoach Wesley Sonck kwam halverwege de eerste helft 1-0 achter, maar trok die scheve situatie voor rust nog helemaal recht dankzij treffers van Johan Bakayoko (35') en Tuur Rommens (36'). Na de pauze werd de zege veiliggesteld met nog doelpunten van Anderlecht-talent Mario Stroeykens (70') en het Genkse goudhaantje Luca Oyen (73'). In het slot werd het nog 1-5 na een owngoal van Damadayev (85')

België deelt in groep 8 na één speeldag de leiding met Spanje, dat niet veel overschot had tegen Luxemburg (2-1). Zaterdag spelen de jonge Duivels tegen de Luxemburgers, dinsdag wordt de groepsfase afgesloten met de topper tegen Spanje. 

De eerste twee van elke poule stoten door naar de eliteronde, net als de beste derde met de beste resultaten tegen de top twee in zijn poule. Portugal, nummer 1 op de ranking, is vrij in de kwalificatieronde en komt er pas bij in de eliteronde.

In de zomer van 2022 vindt het EK U19 plaats in Slovakije (18 juni - 1 juli), dat als gastland al gekwalificeerd is.