Nieuw op Pickx+: de politiek-juridische thrillerserie 'Pandore’

Nieuws |

Op Pickx+ kan je nu ook naar ‘Pandore’ kijken, een thrillerserie van bij ons waarin justitie en politiek worden vermengd. Deze 100% Belgische dramareeks, gecoproduceerd door de RTBF, behandelt de uitwassen van het populisme en de toestand van de vrouwenrechten in ons land. Proximus Pickx vertelt je alles over deze geëngageerde nieuwe reeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwe fictiereeks tackelt de Belgische politiek, en we weten allemaal dat die altijd onvoorspelbaar is en vol onverwachte wendingen zit. De reeks speelt zich twee maanden voor nieuwe verkiezingen af, dus is het hoog tijd voor enkele frappante onthullingen: verschillende politici zijn betrokken bij financiële malversaties, maar ook bij smerige zedenverhalen. De verkiezingscampagne wordt door deze onthullingen sterk verstoord, en de vraag rijst: wie profiteert van de misdaad?

In ‘Pandore’ gaan de lotsbestemmingen van verschillende personages elkaar kruisen. Een onderzoeksrechter (Anne Coesens) wordt belast met het onderzoek naar een verkrachtingszaak, terwijl een jonge politicus (Yoann Blanc) probeert om zijn rechtse partij, de PLF (Parti Liberal Francophone, of Fransstalige liberale partij) op het politieke toneel te positioneren. Een onverwachte link gaat ervoor zorgen dat hun persoonlijke worstelingen elkaar kruisen, wat garant staat voor veel mysterie en veel onverwachte wendingen.

Deze serie is zonder twijfel politiek erg kritisch en neemt nogal sterke standpunten in ten opzichte van controversiële kwesties, zoals de slechte werking van het rechtssysteem, agressie, geweld en populisme, maar ook en vooral de rechten van de vrouw. Deze kwestie staat nogal centraal in de serie en dat is ook helemaal te begrijpen als je naar de mensen achter deze productie kijkt. De serie werd inderdaad bedacht door Anne Coesens, Savina Dellicour en Vania Leturcq. Het doel van deze drie vrouwen was om een feministische serie te produceren, en dat is hen met 'Pandore' gelukt.

De reeks is ook en vooral een gelegenheid om talent van eigen bodem te (her)ontdekken, want niet alleen de items of onderwerpen die in 'Pandore' aan bod komen zijn puur Belgisch. De serie werd ondersteund door de RTBF en is ook opgenomen in Brussel. Benieuwd of je al de plekjes van onze hoofdstad herkent.

Bekijk 'Pandore' vanaf woensdag 17 november exclusief op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx!  Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top