Met een zege in de slotmanche van het seizoen in het Italiaanse Mantua, heeft de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) zich verzekerd van een tweede wereldtitel in de MXGP-klasse van de motorsport. Drie jaar geleden werd hij voor het eerst wereldkampioen.
Herlings won in Mantua zowel de eerste als de tweede reeks en ging zo in extremis nog de Fransman Romain Febvre (Kawasaki) voorbij. De Sloveense titelverdediger Tim Gajser (Honda) eindigt in de WK-stand op de derde plaats, na een tweede stek in Italië. Febvre moest er vrede nemen met de derde plaats in de GP.

Van Belgische zijde werd Jeremy Van Horebeek (Beta) tiende en Brent Van Doninck (Yamaha) negentiende. De afscheidnemende Kevin Strijbos (Yamaha) werd 23e.

Eerder vandaag won Jago Geerts de MX2 in Mantua. Onze 21-jarige landgenoot won in Italië de eerste reeks en had aan een tweede plaats in de tweede reeks genoeg om zijn tiende WK-zege te boeken, voor de Franse wereldkampioen en ploegmakker Maxime Renaud en de Nederlander Kay de Wolf. Geerts verzekerde zich ook van de vicewereldtitel, die hij in de slotmanche nog afsnoepte van Tom Vialle. De Fransman kwam in de eerste reeks ten val en moest opgeven.

Florent Lambillon (KTM) en Julian Vander Auwera (Husqvarna) kwamen niet verder dan respectievelijk de 23e en 25e plaats.