Toernooiorganisator BLAST heeft de boom onthuld van zijn Fall Finals, de laatste fase van het circuit vóór de World Finals in december. Team Liquid en Heroic, die onlangs de Showdown overleefden, voegen zich bij de teams die zich via de groepsfase hebben gekwalificeerd.

BLAST, de organisator van het BLAST Premier-circuit, een van de meest invloedrijke circuits op CSGO, heeft deze dinsdag 9 november de seeding en verdeling bekendgemaakt van de acht teams die zich hebben geplaatst voor de Fall Finals, die op 24 november van start gaan in de Royal Arena in Kopenhagen.

Team Liquid en Heroic doen mee

Sinds het einde van de Fall Showdown midden oktober kennen we de namen van de twee teams die de zes ploegen zullen vervoegen die zich via de groepsfase hebben gekwalificeerd. De Amerikanen van Team Liquid zullen zich in de strijd mengen, en zij zullen heel wat werk hebben om zich te kwalificeren voor de mondiale finales. Het team zal in de kwartfinales de bijen van Team Vitality moeten verslaan, een team dat heel wat mooie dingen liet zien op de PGL Major vooraleer het tegen gigant NAVI ten onder ging.

© BLAST

Het Heroic-team heeft zich ook voor de eindfase geplaatst, maar zal ongetwijfeld met een geruster gemoed spelen. De Denen spelen niet alleen thuis, ze hebben ook al hun ticket beet voor de World Finals met hun eindoverwinning in het 13e seizoen van de ESL Pro League. Heroic zal het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen FaZe Clan.

Een Zweeds-Deense derby

Regerend Major-kampioen NAVI zal op zijn zachtst gezegd niet de moeilijkste tegenstander tegenover zich krijgen. Het team, dat zich eigenlijk twee keer voor de mondiale eindfase kwalificeerde via zijn titels in de ESL Pro League XIV en de PGL Major, zal de Duitsers van BIG treffen. Het is een wedstrijd waar we niet veel van verwachten, behalve een verpletterende overwinning voor de Oekraïense organisatie.

De laatste kwartfinale gaat tussen Zweden, vertegenwoordigd door Ninjas in Pyjamas, en Astralis uit Denemarken. Het is een wedstrijd die de fans van beide teams zou moeten bevallen.

Een terugkeer naar LAN

Zoals half juni werd aangekondigd, is deze competitie ook de gelegenheid voor het circuit om terug te keren naar zijn eerste liefde: de LAN’s. Na het succes van de PGL Major in Zweden neemt BLAST zijn koffers mee naar Denemarken, en meer bepaald naar de Royal Arena in Kopenhagen.

© BLAST

Hoewel de eerste twee dagen van de competitie achter gesloten deuren doorgaan, wordt verwacht dat de toeschouwers op 26, 27 en 28 november massaal naar de arena zullen afzakken om hun favoriete team aan te moedigen. Intussen is hier het schema voor de kwartfinales die op 24 november plaatsvinden:

  • 24 november – 12:00 : ???? Team Vitality vs Team Liquid ????
  • 24 november – 15:00 : ???? Heroic vs FaZe ????
  • 24 november – 17:00 : ???? NAVI vs BIG ????
  • 24 november – 20:00 : ???? NiP vs Astralis ????