Jago Geerts (Yamaha) heeft vandaag in de MX2-klasse de Grote Prijs motorcross in het Italiaanse Mantua, dat is de achttiende en tevens laatste WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven.
Onze 21-jarige landgenoot won in Italië de eerste reeks en had aan een tweede plaats in de tweede reeks genoeg om zijn tiende WK-zege te boeken, voor de Franse wereldkampioen en ploegmakker Maxime Renaud en de Nederlander Kay de Wolf. Geerts verzekerde zich ook van de vicewereldtitel, die hij in de slotmanche nog afsnoepte van Tom Vialle. De Fransman kwam in de eerste reeks ten val en moest opgeven.

Florent Lambillon (KTM) en Julian Vander Auwera (Husqvarna) kwamen niet verder dan respectievelijk de 23e en 25e plaats.

In de MXGP eindigt het kampioenschap met een nagelbijter. Jeffrey Herlings won immers de eerste reeks in Italië, waardoor de Nederlandse KTM-rijder in de WK-stand op gelijke hoogte komt met de Fransman Romain Febvre (Kawasaki), tweede in Mantua. De Sloveense regerende wereldkampioen Tim Gajser volgt na een derde plaats op zeventien punten en heeft nog slecht een waterkans op een nieuwe wereldtitel.

Van Belgische zijde werd Jeremy Van Horebeek (Beta) dertiende, Brent Van Doninck (Yamaha) kwam als zeventiende over de streep. De afscheidnemende Kevin Strijbos (Yamaha) werd 26e. De tweede manche volgt later op woensdagnamiddag.