Radja Nainggolan schiet met scherp op Roberto Martinez

Sport |

Afgelopen weekend zagen we voor het eerst een Radja Nainggolan in bloedvorm bij Antwerp en dat na 14 speeldagen in de Jupiler Pro League. Gelukkig had Il Ninja zijn kruid niet allemaal verschoten tegen Anderlecht en schoot hij nog met duchtige oneliners tijdens Extra Time op Canvas. Daarin kwam ook zijn relatie met bondscoach Roberto Martinez ter sprake. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken voor de start van het WK 2018 in Rusland dropte bondscoach Roberto Martinez een bommetje. Radja Nainggolan viel naast de Belgische selectie en zou niet meereizen naar Rusland om de eer van België te verdedigen. Die beslissing schoot bij veel supporters in het verkeerde keelgat en nog meer journalisten stelden zich grote vragen over de ware beweegreden van Martinez. Nainggolan stond toen immers te boek als een talentvolle middenvelder die elke ploeg pijn kon doen.

De toenmalige middenvelder van AS Roma had zijn buik vol van de hommeles bij de Rode Duivels en kondigde enkele weken later zijn definitieve vertrek aan bij de nationale ploeg. Terugkijken naar de Rode Duivels zou hij niet meer doen en dat deden heel wat waarnemers ook niet nadat de Rode Duivels als derde eindigde op het WK. Toch blijkt uit zijn recente optreden in Extra Time dat de beslissing van Martinez nog nazindert...

Levensstijl vormt obstakel

In de voetbaltalkshow sprak Nainggolan immers over zijn periode bij de Rode Duivels voordat Martinez werd aangesteld. “Ik speelde een goed Euro 2016 onder Marc Wilmots”, verklaarde Il Ninja. “Die had geen probleem met mijn levensstijl waarin ik soms eens een sigaretje rook om de stress te vermijden en te ontspannen.”

“Van zodra Martinez overnam, viel ik naast de ploeg”, vertelde Nainggolan die de presentatoren van Extra Time erop wees dat het door Martinez kwam dat hij zich niet heeft kunnen doorzetten bij de Rode Duivels. “Mijn geringe aantal caps bij de Rode Duivels is enkel te wijten aan Martinez en niet aan mijn levensstijl.” Met Wilmots en Borkelmans klikte het volgens Nainggolan immers wel zeer goed. “Zij accepteerden me, ook als ik een sigaretje wou roken”, besloot Nainggolan.

Hoofdstuk afgesloten

Tijdens de talkshow kwam Il Ninja ook terug op het gesprek dat hij had met de bondscoach naar aanleiding van diens beslissing. “Martinez zei me dat ik het verdiende om te spelen, maar dat ik niet dezelfde rol zou krijgen als die bij AS Roma”, aldus Nainggolan. “Hij vreesde hommeles in de ploeg als ik op de bank terechtkwam, maar ik was bereid om bankzitter te zijn. Ik moest geen basisspeler zijn.” De presentatoren wouden tenslotte weten of Radja ooit nog terugkeert naar de Rode Duivels maar die optie lijkt definitief uitgesloten te zijn. “Dat hoofdstuk is afgesloten”, bevestigde Il Ninja.

Volg de wedstrijd tussen België en Estland deze zaterdag 13 november om 20:45 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top