De NBA is gewaarschuwd: Stephen Curry en de Warriors zijn op de terugweg!

Sport |

Na twee seizoenen zonder selectie voor de play-offs en  door pech lijken de Golden State Warriors eindelijk verlost van hun miserie.  Na elf wedstrijden wordt duidelijk dat het geluk terug aan hun zijde staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met tien overwinningen en een nederlaag mogen de Warriors zich het beste team van de League noemen. Eindelijk kunnen ze beginnen aan hun lange weg terug, want successen bleven de laatste maanden uit. Als MVP neemt Stephen Curry in de meeste wedstrijden terug zijn leidersrol op. Dat zagen we ook in de wedstrijd tegen de Hawks, toen hij maar liefst vijftig punten achter zijn naam liet noteren. De tegenstand kan de kuiten best al insmeren, want Curry en kornuiten lijken week na week hun vorm te verbeteren.

Ene blessure na de andere

Het hoge niveau van de Warriors zagen we tot nu toe het laatst in juni 2019. Tussen 2014 en 2019 domineerde de ploeg de NBA met drie titels, maar na de finale in 2019 tegen Toronto bleek het niet meer te lukken. Kevin Durant raakte geblesseerd in de vijfde wedstrijd en verliet de ploeg. Ook Klay Thompson viel geblesseerd uit tijdens een volgende wedstrijd. Per slot van rekening begon het volgende seizoen voor de Warriors bijzonder slecht toen ook Stephen Curry geblesseerd moest afhaken.

Maar nee, de pech stopte niet voor Golden State. Tijdens de revalidatie en comeback van Thompson moest hij ook nog eens van nul herbeginnen toen hij zich nog eens blesseerde, deze keer aan de achillespees. De rest van de ploeg kon de situatie niet redden en de Warriors werden uitgeschakeld tijdens het play-in-tornooi, een nieuwe competitie om het seizoenseinde aantrekkelijker te maken. De ploeg van Steve Kerr schreef geschiedenis, maar dan op een negatieve manier door zich als een van de beste teams uit de competitie twee seizoenen lang niet voor de play-offs te selecteren.

De Warriors staan wat hun tactiek betreft vooral bekend als een team dat mooi basketbal speelt en de doelpuntenmaker serieus vaak bediend. Maar dit seizoen pakt de ploeg uit San Francisco uit met een nieuwe tactiek waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op een ijzeren verdediging. Intussen beschikt het team over de beste verdediging van de competitie. Bovendien beschikt de ploeg intussen ook over andere talenten waardoor Stephen Curry niet de enige speler is die punten moet scoren.

Niet afhankelijk van talenten

Tegen de New Orleans Pelicans kwam Curry slechts negentien keer tot scoren. Hij kan dit seizoen ook rekenen op sterke spelers die aan zijn flanken spelen. Gary Payton II, de onverwoestbare Draymon Green en Jodan Poole zijn danig verbetert in hun spel dat ze allesbehalve moeten onderdoen voor sterspeler Curry. Poole is inmiddels al bijna twee jaar bij de ploeg en lijkt eindelijk zijn niveau te halen. Het gebrek aan regelmaat is verdwenen en vooral achter de driepuntslijn haalt hij meer dan eens zijn gelijk. Toch zal de coach ook hem wellicht een andere rol geven, zodat de ploeg niet afhankelijk wordt van zijn talent.

Dat de Warriors week na week beter spelen, staat inmiddels buiten kijf. De komende weken bereiken ze wellicht hun hoogste niveau en daarbij kan ook Klay Thompson terug een belangrijke rol spelen. Met zijn verdediging en efficiëntie kunnen de Warriors hem opnieuw als troef uitspelen. Jordan Poole zou dan verschuiven om als zesde man te fungeren, waardoor hij mogelijks nog gevaarlijker wordt. Maar Thompson is niet de enige die straks terug zal kunnen spelen. Ook de nummer twee van de Draft van 2020, James Wiseman, is straks terug te zien op het veld. De alleskunner liet vorig jaar schitterende dingen zien maar raakte ook geblesseerd. Coach Steve Kerr heeft al vermeld dat hij op hem rekent voor de toekomst van de ploeg waardoor Wiseman de tijd krijgt om zich ten volle te ontwikkelen. Dit alles zorgt ervoor dat de Warriors dit jaar op goede weg zijn om de competitie terug te domineren.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Deze week op Eleven Sports:

Vrijdag 12 november

  • Golden State Warriors - Chicago Bulls om 4u00 op Eleven Sports 2

Zaterdag 13 november

  • Utah Jazz - Miami Heat om 23u00 op Eleven Sports 2

Zondag 14 november

  • Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs om 22u55 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top