Ons elftal van de week

Sport |

Voor de derde speeldag op een rij blijft de kloof in de top twee onveranderd. Onderaan het klassement is operatie ‘Redding van Moeskroen’ helemaal aan het ontplooien.

Virton begon goed op het veld van Lommel. Al na vier minuten ging Doue op wandel door de Lommelse defensie en werkte hij de 0-1 goed af. Lommel had het zwaar in het begin, want twee minuten later raakte Allach de lat. Na een kwartier konden de Limburgers wel het evenwicht herstellen dankzij een doelpunt van Oliveira Sales. Vrijwel meteen daarna stond Virton weer op voorsprong. Din Sula trapte de 1-2 tegen de touwen. Sales dacht opnieuw gelijk te maken voor de rust, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Sadin pakte nog uit met een goede redding maar net na de rust was de Lommelse veer al gebroken nadat Anne opnieuw balverlies van Lommel afstrafte. 1-3, en zo wint Virton na een nul op zes opnieuw.

Vorige week won Moeskroen voor het eerst dit seizoen en dat smaakte naar meer, want de Henegouwers pakten opnieuw de drie punten. Na een kwartier legde Chevalier de 1-0 panklaar voor Ribeiro Costa die maar binnen had te tikken. Na een half uur was het Chevalier zelf die zijn naam op het scorebord zette. Tainmont lokte de strafschop uit, Chevalier werkte beheerst af. Abrahams kreeg in de tweede helft nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer maar ook Moeskroen kreeg via Carcela nog een uitstekende kans, maar zijn schot raakte de lat. Met een nieuwe zege lijkt de hoop teruggekeerd bij Moeskroen.

RWDM en Lierse Kempenzonen maakten er zondag een thriller van. Al na achttien minuten had N’Zuzi zijn ploeg met een brace een 2-0-voorsprong bezorgd. Twee keer was de Congolese aanvaller te snel voor de Lierse verdediging, twee keer was het raak. Hendrickx maakte nog voor de rust de 2-1 in de rebound van een strafschop die door De Smet eerst nog werd gered. Op het uur schilderde Maes een voorzet op het hoofd van Abdallah die de gelijkmaker binnenkopte. Het was al de vierde assist van Maes, niemand doet beter in 1B. Stallone Limbombé bekroonde een kwartier voor tijd zijn goede wedstrijd met de belangrijke 2-3, maar de winning goal werd het niet want in het slot pakte Nangis nog uit met een fantastisch schot en de 3-3-gelijkmaker.

Met Westerlo en Waasland-Beveren stonden het nummer één en twee tegenover elkaar. Een wervelende match werd het niet, de wedstrijd bleef gesloten tot minuut 74. Jordanov zette strak voor, Daci opende de score. Een minuut later trapte Jordanov onbegrijpelijk de 2-0 over doel. Die misser zou Westerlo nog zuur opbreken, want in de voorlaatste minuut kopte Edmundsson de gelijkmaker binnen. Westerlo moet de punten delen en heeft dus niet tien maar zeven punten voorsprong in het klassement.