Lukas Nmecha kan in gemakkelijke wedstrijd tegen Armenië wennen aan de Mannschaft

Voetbal | Als leider in groep J hoeft de Duitse nationale ploeg zich weinig zorgen te maken voor de wedstrijd tegen Armenië, dat half zo veel punten telt. In het vorige duel tijdens een wedstrijd in september gingen de Armenen met 6-0 onderuit bij de Duitsers, die toen nog zonder Lukas Nmecha speelden. De 22-jarige ex-Anderlechtspeler is voor het eerst in de selectie opgenomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat Nmecha werd opgeroepen voor de wedstrijd tegen Armenië, maakt duidelijk dat hij een definitieve keuze heeft gemaakt. Als zoon van een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder had hij meerdere opties wat zijn nationale ploeg betreft. Bovendien woonde de jonge voetballer zijn hele jeugd in Manchester. Daardoor kon Nmecha maar liefst bij drie verschillende landen in de selectie opgenomen worden. Sinds zijn debuut voor Die Mannschaft tegen Liechtenstein afgelopen donderdag is de keuze echter definitief.

Transfer naar Anderlecht

Ook in de reguliere competitie heeft Nmecha al verschillende plaatsen thuis genoemd. Van bij de jeugd was hij actief bij Manchester City, dat hem verschillende keren uitleende aan Europese ploegen. Zo heeft hij er al seizoenen bij Preston North End, Wolfsburg en Anderlecht opzitten. Eerder dit jaar maakte Nmecha een definitieve transfer naar de Bundesliga, waar hij voor Wolfsburg speelt.

Wist je trouwens dat de supporters van Anderlecht nooit een glimp van Nmecha in de realiteit konden opvangen? De speler was slechts voor een korte termijn actief in ons land en dat was net tijdens de coronapandemie. Daardoor verliepen de wedstrijden achter gesloten deuren, wat de Anderlechtsupporters natuurlijk erg spijtig vonden. Wanneer zijn huurcontract afliep, hingen de supporters van de mauves een groot spandoek in het stadium waarop stond: “Lukas, je kreeg niet de mogelijkheid om ons te ontmoeten. Blijf nog een jaartje!”. De ludieke actie mocht evenwel niet baten want zijn definitieve transfer was al quasi rond.

Teleurstelling voor Nigeria

Terug naar het nationale elftal dan. Bij de jeugd verscheen de aanvaller bij de nationale ploeg van Engeland. In totaal speelde hij voor zowel de U16, U17, U18, U19, U20 als de U21. Nadien verkaste hij ook voor het landenvoetbal naar Duitsland, waar hij voor de Europese beloftenkampioenschappen in 2019 voor het eerst een Duits shirt aantrok. Nu hij de leeftijd voor beloften heeft overschreden, mocht de halve Nigeriaan opnieuw een keuze maken. Dat hij nu voor Duitsland kiest, kwam hard aan bij de Nigerianen. Die hadden namelijk gehoopt dat de sterspeler hun elftal zou vervoegen.

“Maar Duitsland is mijn echte thuis”, reageerde Nmecha. “Ik heb erover met mijn moeder, die uit Mönchengladbach komt, gesproken. Ik heb sinds mijn negende in Duitsland gewoond en voel nog steeds een sterke connectie met het land en de mensen hier." De Nigeriaanse nationale ploeg ziet zo voor de tweede keer een internationaal talent vertrekken. De drievoudige Afrikaanse kampioen moest eerder al afscheid nemen van Ike Ugbo. Die speler van KRC Genk koos ervoor om bij het nationale elftal van Canada te spelen.

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Armenië en Duitsland zondag 14 november op Eleven Sports 1 vanaf 18u, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top