FIFA22: Verdwijnt Diego Maradona binnenkort uit het voetbalspel?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat een rechtszaak werd aangespannen tegen de voormalige manager van de Argentijnse ster, zal EA Sports het wellicht moeten stellen zonder de beeltenis van de speler, ook al is hij te zien in speltypen als FIFA Ultimate Team.

De voormalige sterspeler Diego Maradona is nu al drie jaar aanwezig in FIFA en het speltype Ultimate Team, waar hij zijn eigen ICON-kaart had. De Argentijn is een van de duurste spelers op de markt.

Een juridische strijd over zijn beeldrechten

Volgens het gespecialiseerde medium Infobae zou er echter snel een einde kunnen komen aan de aanwezigheid van de speler in het spel, door de recente juridische problemen van zijn voormalige manager Stefano Ceci. Een Argentijnse rechter erkende onlangs de eisen van advocaat Matias Morla over de beeldrechten van de Argentijn.

Morla probeert al sinds augustus zijn greep op Maradona’s imago, merk en naamrechten te verstevigen. De voormalige manager van Maradona bezit onvoldoende documenten en verloor zo de controle over de rechten van zijn voormalige cliënt. Zo komt de deal tussen Ceci en EA Sports op losse schroeven te staan.

De federale rechter Marceloa Gota verklaarde dat EA Sports verplicht is”onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de aangegeven merken op welke wijze dan ook“. Dit omvat “het gebruik van beelden op alle platforms, en [titels] waaronder FIFA 22, FIFA Ultimate Team, FIFA Street en FIFA World Class Soccer“. Een besluit dat ook zou gelden voor Football Manager, dat via DLC toegang biedt tot voormalige spelers.

Voorlopig zijn de drie versies van Maradona’s ICON-kaart nog verkrijgbaar in FIFA 22. Het is wachten op een verklaring van EA of de kaarten al dan niet van de markt genomen zullen worden. Als dat gebeurt, is het onduidelijk wat er zal gebeuren met spelers die veel credits hebben uitgegeven om El Pibe de Oro te kopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top