Kan Griezmann zijn niveau van weleer terugvinden in wedstrijd tussen Frankrijk en Kazachstan?

Sport | In een match tegen Kazachstan kan Frankrijk zaterdagavond haar ticket voor het wereldkampioenschap veiligstellen. De Fransen leiden in groep D en treffen in het Parc Des Princes Kazachstan, dat op de laatste plaats staat en een selectie voor Qatar mag vergeten. De wedstrijd zou evenwel de terugkeer van Antoine Griezmann kunnen betekenen. De sterspeler haalt bij Atletico Madrid eindelijk zijn niveau van weleer, maar kan hij dat ook bij de nationale ploeg?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De immer succesvolle Fransman verbaasde begin september vriend en vijand door samen met zijn ploeg FC Barcelona een huurtransfer naar rivaal Atletico Madrid aan te kondigen. De ploeg uit Camp Nou verkeert in financieel zwaar water en wilde zich van de loonlast van de dure speler afdoen. Met een contract van twee seizoenen met verplichte aankoopoptie zocht Griezmann dus andere oorden op. Maar zoals reeds bekend brak hij bij zijn nieuwe ploeg nog weinig potten en vallen zijn prestaties sinds de transfer relatief tegen. 

Dieptepunt na transfer

Eind september bereikte het niveau van de international een dieptepunt. In vier competitiematchen en in één Champions League-partij, ofte 305 speelminuten, stond de doelpuntenteller alsook die van de assists van de wereldkampioen van 2018 nog steeds op nul. Nadien lijkt de Atleticospeler op betere weg te zijn. In de Champions League kwam hij zowel tegen AC Milan als tegen Liverpool aan scoren en ook in La Liga stijgt het niveau van Griezmann week na week. Eind oktober scoorde hij met een kopbal tegen Levante en op zeven november scoorde hij tegen Valencia. 

Na een wedstrijd tegen Real Betis concludeerde de manager van Atletico, Diego Simeone, dat de oude Griezmann terug van weggeweest is. Hoewel de Fransman in de wedstrijd, die met 3-0 gewonnen werd, niet kon scoren, toonde hij zich wel terug van zijn sterkste kant. In de voorbije vier wedstrijden kon hij wel drie keer scoren en dat stelde Simeone gerust. “Als we op deze wedstrijd terugblikken, merken we op dat we de oude Griezmann teruggevonden hebben”, klinkt het. “Dit is waar we naar op zoek waren toen we hem naar ons haalden. We hopen dat het ons vanaf nu lukt om samen te werken met de rest van de ploeg.” 

Drukbezette speler

Ook in de volgende wedstrijd in de Spaanse competitie, tegen Valencia, was de Fransman alomtegenwoordig. De Amerikaanse sportzender ESPN benoemde zijn goal tegen Valencia als zijn “beste moment sinds zijn terugkeer naar Madrid.” De mindere prestaties van Griezmann in het begin van het seizoen kunnen ook liggen aan de hoge werkdruk van de Fransman. De Spaanse sportkrant Marca rekende uit dat hij maar liefst 92 procent van alle wedstrijden in zowel de reguliere competitie als bij de nationale ploeg speelt. In de zeven jaar dat hij voor zijn land voetbalt, speelde hij maar liefst honderd wedstrijden mee. In La Liga speelde hij maar liefst 568 wedstrijden van de 615 waarbij zijn ploeg aan de start stond. Even op een minder niveau presteren, lijkt dan enigszins logisch. De wedstrijd met Frankrijk tegen Kazachstan kan voor Griezmann een ideale opwarmer voor de volgende wedstrijden in La Liga zijn.

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Kazachstan op Eleven Sports 1 om 20u45, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top