Italië en Zwitserland strijden om WK-ticket

Sport |

Vrijdagavond spelen Italië en Zwitserland hun voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de kwalificatiecampagne voor het wereldkampioenschap in Qatar. Beide ploegen staan gedeeld aan de leiding in groep C, de wedstrijd is dus van groot belang in de strijd om een rechtstreekse kwalificatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op papier lijken beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Gedurende de hele kwalificatiecampagne konden zowel Italië als Zwitserland vier keer winnen en speelden ze twee keer gelijk. De Italianen konden enkel het verschil maken door een hoger doelpuntensaldo en daarmee staan ze onbetwist op kop in hun groep. Zwitserland staat tweede met eveneens 14 punten, Bulgarije volgt met inmiddels zes punten achterstand, Noord-Ierland en Litouwen hinken verder achterop met elk respectievelijk vijf en drie punten in totaal.

Geen spanning

Italië heeft nog een eitje te pellen met het wereldkampioenschap en zal daardoor uit zijn op revanche. Hoewel ze de voorbije zomer het Europees kampioenschap wonnen, was de Squadra Azzura er bij het jongste WK niet bij. Zwitserland is voor de Italianen een geduchte tegenstander, want de vorige wedstrijd in september, eveneens voor de kwalificatie van het WK, eindigde op een brilscore. 

Ondanks het belang van de wedstrijd, maant bondscoach Mancini iedereen aan tot kalmte. “We moeten ons rustig voorbereiden voor deze belangrijke wedstrijd. Matchen tegen Zwitserland zijn altijd moeilijk en dat zal ook vrijdag het geval zijn. Als we spelen zoals in de eerste wedstrijd tegen hen, kunnen we een goed resultaat halen. Maar volgens mij kunnen we nog beter presteren. Het is een belangrijke wedstrijd, dus we kunnen ons geen extra spanning in de voorbereiding permitteren”, vertelde hij in een persconferentie.

Blessures bij Italianen

Italië bereidt zich wel voor zonder Pellegrini en Zaniolo. Beide spelers werden met blessures naar huis gestuurd en ook de blessure van middenvelder Nicolo Barella wordt nauwgezet gevolgd, hij blijft evenwel bij de selectie trainen. Middenvelder Tommaso Pobega werd opgeroepen voor de selectie, maar verder blijft Mancini rekenen op zijn succesvolle ploeg van het Europees kampioenschap. “Pobega verdient zijn selectie en hij heeft de verschillende leeftijdscategorieën goed doorlopen. Hij heeft het daarbij goed gedaan en zijn kwaliteiten getoond. Hij verkeert in goede vorm”, reageerde Mancini. 

Zwitserland zal op haar beurt niet moeten onderdoen voor de Italianen. Hun nationale ploeg speelt de laatste maanden steengoed. Ze onttroonden Frankrijk in de achtste finales van de Europese kampioenschappen, hoewel ze iets later na een razendspannende penaltystrijd door Spanje werden uitgeschakeld. De Zwitsers waren bij vijf van de laatste zes grote tornooien aanwezig en spelen de laatste decennia dus heel consistent. Bij de laatste vier wedstrijden hield Zwitserland zelfs elke keer de nul. Zal dat ook zo zijn bij de wedstrijd van vrijdag?

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Zwitserland op Eleven Sports 1 om 20u45, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top