In ‘Mon légionnaire’ schipperen Louis Garrel en Camille Cottin tussen liefde en plicht

Films |

Deze week komt de film ‘Mon légionnaire’, de film van Rachel Lang die mee geproduceerd is door Proximus Pickx, in de zalen. Louis Garrel en Camille Cottin spelen erin een koppel in moeilijkheden. Hij is een officier in het Frans Vreemdelingenlegioen, zij wacht in Corsica op zijn terugkeer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze dramafilm gaat over het dagelijkse leven in het Vreemdelingenlegioen. De rekruten komen van overal, maar moeten allemaal een nieuwe familie vormen met hun strijdmakkers. De film vertelt het verhaal van de vrouwen die achterblijven, die hun liefde in leven houden voor de mannen die voor Frankrijk strijden, maar ook van de nieuwe liefdes die op vijandig terrein gevormd worden. Fransman Maxime (Louis Garrel) wordt op missie gestuurd naar Mali, terwijl zijn verloofde Céline (Camille Cottin) hem opwacht op de basis in Corsica. Nika en Vlad zijn dan weer twee jonge Oekraïners die tussen elke missie vrezen dat ze elkaar misschien wel voor de laatste keer zien.

Regisseur Rachel Lang heeft een bijzondere relatie met het leger, aangezien ze zelf al jarenlang reservist is en in de Sahel deelnam aan de operatie Barkhane in 2017. Dankzij haar persoonlijke ervaring, slaagt ze erin om clichés te vermijden en de legerdienst voor te stellen zoals die echt is. Het dagelijkse leven van de soldaten, dat ze op een sobere manier in beeld brengt, voelt bijna aan als een documentaire. Daarnaast focust ze ook op de terugkeer naar het normale leven en naar de families. Ze stelt de vraag of de liefde bestand is tegen de beproevingen die het militaire leven meebrengt.

Bijna een echte soldaat

Louis Garrel en Camille Cottin kregen intense rollen in deze film, wat lijnrecht tegenover hun eerder komische en romantische oeuvre staat. Garrel bereidde zich voor door met militairen mee te trainen. De voorbereiding vroeg zijn volle inzet, en nadien mocht hij zich bijna een echte militair noemen.

Naast Garrel was Camille Cottin een evidente keuze. Al is 2021 best druk geweest voor haar, ze prijkt ook op de affiches an ‘Stillwater’ en ‘House of Gucci’. De twee vormen een sterk en geloofwaardig koppel, en dat was goed voor een plekje in de Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes. Op het Festival van Angoulême ging ‘Mon légionnaire’ lopen met de prijzen voor het beste scenario en de prijs voor de beste actrice. Die ging naar Ina Marija Bartaité, die in april jammer genoeg het leven liet door een fataal verkeersongeval.

‘Mon légionnaire’ komt deze week in de zalen en zal later als coproductie van Proximus terug te vinden zijn in de VOD-catalogus en op Pickx+. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top