Lior Refaelov wist nog niet te ontploffen bij Anderlecht

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht haalde Lior Refaelov in huis om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. De Gouden Schoen heeft nog niet helemaal weten te overtuigen. Het is wachten tot hij helemaal weet te ontploffen in het Lotto Park. Lukt hem dat zondag tegen KV Kortrijk?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Refaelov werd naar Anderlecht gehaald om voor de nodige goals en assists te zorgen. Hij moest als ervaren rot een bepalende rol spelen door het jonge geweld bij de hand te nemen. De technisch vaardige middenvelder wist echter op voorhand dat hij niet elke match zou spelen, dat werd op voorhand doorgenomen met Vincent Kompany.

Voorlopig kon de ex-speler van Club Brugge echter nog niet helemaal overtuigen wanneer hij daadwerkelijk op het veld stond. Refaelov mocht tegen zijn voormalige werkgever Antwerp een kwartier invallen, maar dat gebeurde zeer anoniem. Hij kon zich niet doorzetten. Tegen KV Kortrijk moet Anderlecht winnen en Refaelov zal meer moeten tonen als hij minuten krijgt.

Goede maand augustus

Refaelov werd als een grote transfer aangekondigd en in zijn eerste wedstrijden liet hij enkele veelbelovende zaken zien. Iedereen dacht dat de 35-jarige middenvelder een dragende speler zou worden bij de Brusselaars. In Europa liet Refaelov zich opmerken met 2 goals en 3 assists in 3 wedstrijden. Die prestaties kwamen er tegen het Albanese Laçi en Vitesse, en die laatste club schakelde RSCA uit in de voorrondes van de Conference League. Tegen Vitesse miste hij in de thuiswedstrijd bij 3-3 een strafschop, wat een cruciale misser bleek te zijn.

Sinds de start van het seizoen miste de middenvelder slechts één competitiewedstrijd. Tegen Beerschot bleef hij 90 minuten op de bank, maar hij maakte ook nog maar één keer de negentig minuten vol bij Anderlecht. Dat gebeurde tegen Seraing. In alle andere wedstrijden werd hij vervangen of begon hij op de bank. Refaelov speelde dit seizoen gemiddeld 57 minuten per wedstrijd en daarin wist hij 3 keer te scoren. Hij leverde geen enkele assist. Zijn goals zorgden voor vijf punten. Die statistieken moeten beter. Refaelov wordt aan het einde van het seizoen 36 jaar. Het is aan de Israëliër om te bewijzen dat hij nog altijd een bepalende speler kan zijn voor Anderlecht.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Kortrijk op zondag om 13u30, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top