Kijktips voor een fris herfstweekend

Films |

Het begint alweer behoorlijk vroeg donker te worden, en ’s avonds koelt het bovendien stevig af. Het worden dus avondjes binnenblijven, en hoe kan je die avonden beter vullen dan met een heerlijke film of tv-programma? We namen voor jou alvast de tv-gids door, op zoek naar de beste kijktips voor dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gangs of New York

We kunnen het tv-weekend vrijdagavond aftrappen met dit ijzersterke misdaaddrama van regisseur Martin Scorsese. ‘Gangs of New York’ brengt ons terug naar het New York van 1846 – een stad met erg ruige buurten waar straatbendes de plak zwaaien. Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) is als kleine jongen getuige van de brute dood van zijn vader, wanneer die wordt afgeslacht door William Cutting, beter bekend als ‘Bill the Butcher’ (Daniel Day-Lewis). Die laatste is de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende, in een buurt waar Ierse inwijkelingen talrijk aanwezig zijn.

De jonge Amsterdam kan ontkomen, maar keert jaren later als volwassen man terug naar Manhattan om wraak te nemen. The Butcher zwaait er nog steeds de scepter en wil met bruut geweld de Ierse inwijkelingen verdrijven uit “zijn” stad. Amsterdam probeert te infiltreren in Bills bende. Zijn plannen om The Butcher te vermoorden lopen echter in het honderd wanneer zijn ware identiteit wordt ontdekt.

Bekijk ‘Gangs of New York’ op vrijdag om 22u50 op VTM 3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Inside Out

Eentje om met het hele gezin van te genieten. Deze Oscarwinnende animatiefilm gaat over emoties en opgroeien: een proces dat niet verloopt zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe job krijgt in het verre San Francisco, moet ze haar vertrouwde leventje in het Midden-Westen van Amerika achterlaten. De jonge Riley laat zich vooral leiden door haar emoties: de personages Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Die emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in het hoofd van Riley, waar ze haar van advies voorzien bij dagdagelijkse beslissingen. Riley en haar emoties hebben behoorlijk wat moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, en dat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier…

Bekijk ‘Inside Out’ op zaterdag om 18u35 op VTM 3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Girl With the Dragon Tattoo

Deze thriller heeft in de hoofrollen onder meer Daniel Craig – niet als superspion James Bond, maar wel als de doortastende journalist Mikael Blomkvist. De reporter wordt door de rijke oud-zakenman Henrik Vanger (Christopher Plummer) op diens afgelegen eiland aan de Zweedse kust ontboden, met het verzoek om de verdwijning van zijn nichtje Harriet te onderzoeken. Volgens Vanger werd het meisje jaren geleden vermoord door een familielid. Tegelijk wordt echter ook Lisbeth Salander, een mysterieuze hacker, ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar ontdekkingen leiden er echter toe dat het tweetal samen op zoek gaat naar Harriets moordenaar. Hoewel Lisbeth kampt met een problematisch verleden, blijken haar vaardigheden als hacker van onschatbare waarde te zijn.

Bekijk ‘The Girl With the Dragon Tattoo’ op zaterdag om 20u25 op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

She’s lost in music

Televisie waar muziek in zit! Presentatrice Isolde gaat in de eerste aflevering van de Canvas-documentairereeks ‘She's lost in music’ langs bij Meskerem Mees en Sylvie Kreusch. Zij staan alletwee op het punt om hun debuutplaat te lanceren. Sylvie Kreusch is daarmee niet aan haar proefstuk toe, want ze was eerder al de frontvrouw van Soldier's Heart, later schitterde ze ook naast Maarten Devoldere (Balthazar) in de line-up van Warhaus. Sinds 2018 bouwt ze echter volop aan een solocarrière. Sylvie weet erg goed wat ze wil: ze heeft al veel ervaring opgedaan in de muziekwereld en zoekt een manier om oprechte emoties weer te geven. De carrière van Meskerem Mees is daarentegen nog erg pril. Ze won eind 2020 Humo’s Rock Rally en scoorde dat jaar een radiohit met het nummer ‘Joe’. Ze brak door in volle coronatijd, en heeft daardoor nog niet de kans gehad om haar fans in de ogen te zien. Ondanks haar succes stelt ze zichzelf de vraag of dit wel is wat ze écht wil doen.

Bekijk ‘She’s lost in music’ op zondag om 21u00 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Contagion

Deze film met onder meer Kate Winslet, Jude Law en Matt Damon vertelt het verhaal van een erg dodelijke – jawel, je leest het goed – pandemie. De prent voelt dan ook akelig herkenbaar aan in coronatijden. Een nieuw, extreem besmettelijk virus steekt de kop op. Het begint allemaal kleinschalig: de eerste slachtoffers zijn Beth Emhoff en haar zesjarige zoontje Clark. De vader van het gezin blijkt immuun te zijn. Zowel de Wereldgezondheidsorganisatie als gewone burgers doen al het mogelijke om de verdere verspreiding tegen te gaan en een vaccin te vinden voor het virus, dat zich in een ijltempo verspreidt. De ziekte grijpt echter genadeloos om zich heen en een tragisch hoog slachtofferaantal lijkt onvermijdelijk. En, ook op dit vlak was de film een akelig accurate voorspelling van de realiteit: sommige burgers houden zich verwoed bezig met het verspreiden van samenzweringstheorieën over de gezondheidsdiensten…

Bekijk ’Contagion’ op zondag om 22u00 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top