Stats 1B: Maes (Lierse K.) springt naar de leiding in de assistenranking

Sport | Eindelijk is er iemand in geslaagd om de blijkbaar magische grens van drie assists te overschrijden. Alexander Maes liet tegen RWDM zijn vierde assist van het seizoen optekenen en is daarmee nu alleen leider in de assistenranking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De aanvoerder van Lierse Kempenzonen dirigeerde zijn club naar een 3-3 gelijkspel op het veld van RWDM en leverde daarbij zelf een mooie assist af voor Abdallah. De spits uit Madagascar nam de loepzuivere voorzet met dank aan en kopte de 2-2 voorbij Defourny. Dankzij die assist springt Maes nu boven de grote groep van spelers met drie assists uit en is hij plots alleen leider. In zijn zog volgen nu al tien spelers met drie assists.

4. Maes (Lierse K.)
3. Dierckx (Westerlo), Challouk (SK Deinze), S. Limbombe (Lierse K.), De Cuyper (Westerlo), Edmundsson (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze), Verschueren (Lommel), Rommens (RWDM), Chevalier (Moeskroen), Claes (RWDM)

Bij de topschutters blijft de motor sputteren. Leider Maderner startte zelfs op de bank bij Waasland-Beveren terwijl er bij de achtervolgers opnieuw weinig tot niks veranderde. Anne (Virton) en Daci (Westerlo) tekenden wel voor hun vierde goal en volgen zo in het peletonnetje achter Maderner en Schuermans.

6. Maderner (Waasland-Beveren)
5. Schuermans (Lierse K.)
4. De Belder (Deinze), Yagan (Lierse K.), Mertens (Deinze), Anne (Virton), Daci (Westerlo)

Nick Gillekens was voor de tweede week op een rij de enige doelman die de nul kon houden. Het sluitstuk van Moeskroen beent zo vier collega's bij op de tweede plek terwijl David Jensen nog altijd ongenaakbaar en onbedreigd op kop staat.

5. Jensen (Westerlo)
2. Defourny (RWDM), Vandenberghe (Deinze), Jackers (Waasland-Beveren), Fiermarin (Lommel), Gillekens (Moeskroen)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top