Julie Andrews mag AFI lifetime achievement award in ontvangst nemen

Films |

Je kent haar vast als Mary Poppins, uit de gelijknamige Disneyfilm, als de Queen of Genovia uit ‘The Princess Diaries’ of Maria uit ‘The Sound of Music’. Kortom: is er iemand die nog nooit een film van Julie Andrews gezien heeft? Wij schatten van niet en daar is het American Film Institute het mee eens. Andrews krijgt namelijk de 48ste Lifetime Achievement Award.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Julie Andrews heeft generaties lang een glimlach op talloze mensen hun gezicht getoverd”, zegt Bob Gazzale, voorzitter en CEO van het American Film Institute. “Nu, meer dan ooit, kijkt AFI ernaar uit om de hele wereld bijeen te brengen om de vele films en vreugde te vieren die ze ons heeft gegeven. Daarmee bewijst Andrews dat ze, net als haar personage Mary Poppins, 'praktisch perfect in elk opzicht' is.”

Julie Andrews heeft in haar carrière veel prijzen gewonnen, waaronder een Oscar voor haar rol in ‘Mary Poppins’ in 1964. Ze werd ook genomineerd voor haar optredens in ‘The Sound of Music’ als de rebelse non Maria en ‘Victor/Victoria’, waarin ze twee rollen speelde.

AFI lifetime achievement

De AFI's lifetime achievement award wordt jaarlijks uitgereikt aan een geëerde "wiens talent op een fundamentele manier de filmkunst heeft vooruitgeholpen; wiens prestatie is erkend door geleerden, critici, professionele collega's en het grote publiek; en wiens werk de tand des tijds heeft doorstaan".

De uitreiking zou normaal gezien vandaag plaatsgevonden hebben, maar jammer genoeg is het gala omwille van corona uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar dat Julie Andrews de award krijgt, is natuurlijk wel zeker.  

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top