Luidt Bergen zijn wederopstand in tegen Phoenix Brussels?

Basketbal | Het schaamrood stond de basketters van Bergen gisteren op de wangen. Ze verloren immers op dramatische wijze van Oostende en dat voor het oog van talloze supporters. Gelukkig is er komende vrijdag opnieuw een kans om te bewijzen dat Bergen wel aan de top van de BNXT League behoort.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het begon nochtans goed voor Bergen. De ploeg van coach Vedran Bosnic hield de eerste helft gelijke tred met landskampioen Oostende. Niets had er op kunnen wijzen dat Oostende na de koffie op en over de Franstalige basketters zouden gaan maar toch is dat exact wat er gebeurde. Bergen zakte door het ijs en verloor de wedstrijd met 79-53. Het is ondertussen al de derde nederlaag op rij voor Bergen en dat doet pijn, zeker als je weet dat de ploeg vorig seizoen nog de play-off-finale speelde tegen datzelfde Oostende. Wil Bergen de negatieve spiraal doorbreken, dan moet het komende vrijdag absoluut winnen tegen Brussels.

Wederopstanding?

Bergen kampeert momenteel op de derde plaats in de BNXT League. Die plaats dankt het team aan de vijf overwinningen die het al behaalde. Als ze hun vier verloren wedstrijden hadden gewonnen of hadden gelijk gespeeld, dan had Bergen hoger gestaan in het klassement. Net na Oostende bijvoorbeeld, dat na negen speeldagen nog geen enkele keer verloren heeft. Of naast de Antwerp Giants die dit seizoen nog maar drie keer verloren…

Niet enkel Bergen zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Ook Phoenix Brussels heeft dit seizoen al heel wat moeten incasseren. Het team van coach Jean-Marc Jaumin heeft afgelopen weekend voor de vijfde keer op rij verloren en dat doet de wenkbrauwen fronsen in de hoofdstad. De eerste van die vijf nederlagen werd geleden tegen Bergen en daarom werkt Jaumin hard zich uit de naad om net tegen die ploeg de wederopstanding van Brussels in te luiden. Of dat ook zal lukken, blijft nog maar de vraag.

Volg de BNXT League-wedstrijd Phoenix Brussels - Bergen deze vrijdag 19 november vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top