Niels Bruynseels is zondag met een zevende plaats beste Belg geworden in de wereldbekerjumping in het Italiaanse Verona. In de barrage moest Bruynseels met zijn 11-jarige merrie Frenchy op de allerlaatste hindernis vier strafpunten noteren. Vijf van elf combinaties in de barrage bleven foutloos. De Fransman Simon Delestre stak met de 16-jarige ruin Ryan de zege op zak. De Duitse Kendra Clarica Brinkop werd met Kastelle Memo tweede, de Ier Denis Lynch met Bushi derde.
Bruynseels was de enige Belg in de barrage. Pieter Devos werd met Toupie 17e, Olivier Philippaerts met Blue Diamond 18e. Allebei stootten ze één balk af in de eerste omloop. Zoé Conter gaf met Dawa op.
In de wereldbekerstand van de West-Europese liga behoudt de Nederlander Kevin Jochems, die niet deelnam in Verona, de leiding. Na drie van elf manches heeft hij met 30 punten drie punten voor op de Zweed Jens Fredricson. De Duitser Christian Kukuk is op vijf punten derde. Pieter Clemens is met 17 punten en een zevende plaats beste Belg. Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts delen met 10 punten de zestiende plaats. De volgende wereldbekerproef wordt over drie weken in het Spaanse Madrid gesprongen. Op 30 december is de Kerstjumping van Mechelen gastheer voor de zevende manche. De finale vindt van 6 tot 10 april in het Duitse Leipzig plaats.