Elise Vanderelst heeft bij de CrossCup in Mol de korte cross, die dit seizoen voor het eerst op het programma staat bij de vrouwen, met gemak op haar naam geschreven. De verzamelde tegenstand kwam niet in de buurt van de Europese indoorkampioene op de 1.500 meter.
In de eerste meters keek Vanderelst nog heel even de kat uit de boom, maar toen ze haar versnelling plaatste was de wedstrijd meteen beslist. Ze sloeg onmiddellijk een heel groot gat. De tweede plaats ging in Mol naar 800-meterspecialiste Camille Muls, voor Jenna Wyns, de voormalige Belgische kampioene op de korte cross.

"Eerlijk gezegd ging het heel makkelijk", gaf Vanderelst na afloop toe. "Toen in versnelde was ik meteen vertrokken en ik kon zonder al te veel moeite naar de overwinning lopen." Grote doelen heeft de Europese indoorkampioene deze winter niet. "Ik wil van dit post-olympisch jaar gebruik maken om mijn Bachelor in de Dieetkunde af te ronden. Daarop ligt de focus. Ik sla het indoorseizoen over maar werk wel alle manches van de CrossCup af om toch wat wedstrijdritme op te doen. Ondertussen ben ik, na een pauze die volgde op de Spelen, wel weer hard aan het trainen."

Dat de korte cross dit jaar voor het eerst een volwaardig klassement krijgt, en niet alleen bij de kampioenschappen op het programma staat, kan Vanderelst wel smaken. "We zaten er al enkele jaren op te hopen. Het is heel leuk dat nu zo ver is. Dat voegt toch iets toe", besloot ze.