Michael Somers maakte vandaag indruk bij de CrossCup in Mol. Hij liep zijn Belgische concurrenten in de vernieling en moest alleen de Duitser Samuel Fitwi voor zich dulden. Hij lijkt een certitude voor het EK veldlopen, binnen vijf weken in Dublin, waar hij naar eigen zeggen op top vijftien mikt.
"Ik heb bewezen dat mijn basistempo heel hoog ligt", zei Somers na afloop. "De afgelopen weken heb ik nog enorm veel kilometers gedraaid. Ik was hier niet fris en kon daardoor niet in het rood gaan, maar mijn basisniveau ligt gewoon heel hoog. Volgens mij had ik nog een ronde kunnen doorgaan. Daar ben ik wel tevreden over."

Op het EK in Dublin wil Somers nog een niveautje hoger schakelen. "Die frisheid hoop ik op het EK wel te hebben", klinkt het. "Mijn beste resultaat op een EK veldlopen is 22e, dus ik zou nu toch graag richting top vijftien willen. Dan moet ik wel een goeie dag hebben, want anders verlies je meteen tien plaatsen op dat niveau."

Somers draait al even mee aan de Belgische top, maar zonder ooit te domineren. Dit jaar lijkt hij een trapje hoger uit te komen. Hij won in oktober ook al de Antwerp Ten Miles. "Ik moet het nog bewijzen op het internationale toneel, dus we moeten niet te vroeg juichen, maar ik heb inderdaad wel een stap gezet. Dat komt volgens mij omdat ik in 2020 enorm veel kilometers heb gedraaid, simpelweg omdat er door corona geen wedstrijden waren. Die trainingsarbeid, daar pluk ik nu de vruchten van", besluit hij.