Kangoeroes Mechelen willen opnieuw naar de top van de competitie

Basketbal |

Helaas! De Mechelse Kangoeroes hebben hun kans gemist om hogerop te klimmen in de rangschikking van de Belgische basketbalcompetitie. De Kangoeroes verloren afgelopen weekend van de Leuven Bears en zullen volgend weekend opnieuw proberen om aansluiting te vinden bij de top, dan springen ze naar Limburg United.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het scheelde geen haar of de Mechelse Kangoeroes hadden vandaag tussen de grote jongens van de BNXT League gestaan. Door hun verlies (75-69) tegen Leuven Bears blijven ze echter steken op een zevende plek met 9 punten uit 3 overwinningen en 3 verliespartijen. Door deze nederlaag schuiven hun naaste concurrenten, waaronder Limburg United, op in het klassement.

Gelukkig is er nog geen man overboord voor Mechelen. De kloof met de top
4 bedraagt amper drie punten en hierdoor is alles nog mogelijk. Maar als de Kangoeroes dit seizoen nog willen meestrijden bovenaan het klassement, dienen ze wel snel hun niveau op te krikken. Coach Kristof Michiels gaat best op zoek naar wat er goed ging tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Toen wonnen zijn kangoeroes immers met sprekend gemak hun wedstrijden, nadien ging het bergaf met de prestaties.

Limburg United in goede doen

Coach Michiels mikte aan het begin van dit seizoen op een plaats in de top vijf. Die doelstelling is nog steeds haalbaar want Mechelen heeft nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg (tegen Brussel en Luik) die ze altijd zou moeten winnen en staat momenteel op een zevende plaats. Als ze twee keer winnen, kunnen ze zomaar de top 3 binnensluipen.

Maar voordat Mechelen zijn best zal doen om Brussel en Luik over de knie te leggen, ontvangt de ploeg van Michiels komende zaterdag Limburg United. United heeft momenteel een punt meer dan Mechelen, maar ze hebben ook twee wedstrijden meer gespeeld. Als Limburg United Mechelen echter over de knie kan leggen, dan stellen ze hun eigen positie in de competitie weer wat veiliger en gezien hun vorm kan dat wel eens lukken.

Limburgse vertrouwensboost?

Limburg United won immers hun laatste twee wedstrijden en dat na zes keer na elkaar verloren te hebben. United won van Brussels en Mons-Hainaut en als het dit weekend victorie kraait op het veld van de Mechelse Kangoeroes, zal de Limburgse ploeg van coach Eddy Casteels een flinke vertrouwensboost krijgen. Een derde overwinning op rij betekent immers dat United eindelijk zijn motor aan de praat heeft gekregen en mee kan strijden om de titel. Het wordt dus zaak voor United om te bevestigen tegen Mechelen.

Volg de wedstrijd tussen Kangoeroes Mechelen en Limburg United in de BNXT League op zaterdag 13 november vanaf 20.15 uur op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top