Welke landen plaatsen zich voor het WK 2022 op de tiende en laatste speeldag?

WK 2022 |

De kwalificatiecampagne voor het WK in 2022 is alweer aan zijn tiende speeldag toe. Proximus Pickx zendt alle wedstrijden uit en geeft je alvast een overzicht van de belangrijkste wedstrijden die je zeker niet mag missen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kroatië en Rusland openen de tiende speeldag van de WK-kwalificatiecampagne maar zijn eigenlijk al zeker van de twee eerste plaatsen in groep H. In Groep J reist Duitsland af naar Armenië. Die Mannschaft is al gekwalificeerd voor het WK, maar wil tegen Armenië vast en zeker een statement maken. 

In groep B zakt Zweden af naar Spanje om opnieuw te proberen te winnen van La Roja. Dat lukte aardig in september (2-1), maar toen hadden de Scandinaviërs het thuisvoordeel. We zijn benieuwd of bondscoach Janne Andersson deze een plannetje heeft bedacht om te gaan winnen in het hol van de leeuw. De twee toplanden beginnen om 20u45 aan hun strijd. Op datzelfde tijdstip spelen Portugal en Servië ook tegen elkaar. De twee landen staan op kop in groep A en kunnen onder elkaar uitmaken wie er op kop komt te staan.

Erling Haaland bezoekt Nederland

In groep C prijken Italië en Zwitserland op kop. De Italianen pakken het vliegtuig naar Noord-Ierland dat een hapklare brok lijkt, terwijl de Zwitsers Bulgarije ontvangen. Beide landen beginnen om 20u45 aan hun wedstrijden. Op hetzelfde moment zal San Marino Engeland ontvangen. We vermoeden dat het kleine San Marino geen obstakel zal vormen tegen het veel grotere Engeland met al z’n talenten.

Tenslotte spelen ook de Rode Duivels hun tiende kwalificatiewedstrijd, en dit tegen Wales om 20u45. Nederland neemt het op datzelfde tijdstip dan weer op tegen het Noorwegen van Erling Haaland, terwijl Nations League-kampioen Frankrijk afzakt naar Finland om daar amok te gaan maken. Twee maand geleden legden Les Blues de Finnen nog makkelijk over de knie en met hun recente trofee op zak, zal dat wellicht deze keer niet anders zijn.

Volg de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Speeldag 10 van de WK-kwalificatiecampagne op Eleven Sports:

Zondag 14 november

Maandag 15 november
Dinsdag 16 november

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top