PGL Major: NAVI, G2 en Gambit domineren kwartfinales

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nog drie wedstrijden te gaan, en dan kennen we eindelijk de opvolger van Astralis! De kwartfinales draaiden vrij eenzijdig uit, en maakten duidelijk wie de grote favorieten zijn voor de titel: NAVI, G2 en Gambit. Heroic staat dan weer voor een aartsmoeilijke opdracht om de Deense eer hoog te houden.

G2 schakelt NIP uit voor eigen publiek

Heroic mocht vrijdag de spits afbijten tegen Virtus.pro, dat woensdag FaZe naar huis speelde. Het zou de enige wedstrijd van de kwartfinales met een derde map worden. Heroic en VP wonnen elk hun eigen picks, respectievelijk Mirage en Ancient. De beslissing viel dus op Inferno, waarin Heroic de bovenhand nam dankzij een sterke CT-helft.

De Denen mogen zich opmaken voor een zeer zware halve finale, want G2 zit in topvorm. Ondanks het thuisvoordeel moesten de Zweden van NIP al na twee maps hun koffers pakken. De Bosnische neven NiKo en huNter speelden de zielen uit hun lijf en sloten de tweede kwartfinales af met K/D’s van +14 en +12. NIP-sterspeler dev1ce speelde een bleke partij en kon het superduo weinig in de weg leggen.

Vitality en FURIA verliezen van CIS-giganten

FURIA kon rekenen op de steun van een heel continent, inclusief topvoetballer Neymar jr. Maar het mocht niet baten voor de Brazilianen. Op Inferno raakten ze nog tot in OT, maar de Kazachse veteraan Hobbit trok zijn Gambit over de streep met een score van 19-17. De eigen map pick bleek een kolfje naar de hand van de Russische organisatie: het laatste Braziliaanse team werd op Overpass naar huis gespeeld met 16-10.

De laatste wedstrijd was zeker niet de minste. Team Vitality moest het opnemen tegen NAVI, momenteel het beste team ter wereld. Niet s1mple, maar wel Perfecto was de NAVI-ster op Dust2, en was goed voor 29 kills in 27 rondes. Vitality vond zijn tweede adem op Nuke: ZywOo kwam eindelijk online, met apEX als de perfecte hypeman.

Maar s1mple had geen zin in een derde map en leidde zijn team in het slot naar een 16-13 overwinning. NAVI verloor nog geen enkele map in deze Major. Een Major ongeslagen winnen zou een primeur zijn in CS:GO. Maar eerst moet het team nog voorbij rivaal Gambit: een finale avant la lettre, dus!

Maak je agenda voor de komende dagen alvast vrij, want zowel de halve finales als de grote finale staan dit weekend gepland! Hieronder vind je het volledige speelschema:

  • 6/11, 16.30: Heroic vs G2
  • 6/11, 20.00: Gambit vs NAVI
  • 7/11, 20.00: Winnaar Heroic-G2 vs Winnaar Gambit-NAVI

Copyright afbeelding: HLTV

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top