Veel kopbrekens bij Moeskroen in de aanloop naar de 'match van de bevestiging' tegen Deinze

D1B Pro League | Excel Moeskroen kon vorig weekend eindelijk de eerste zege van het seizoen vieren. De Henegouwers wonnen de degradatieclash tegen Excelsior Virton en leken even weer te kunnen ademen in het klassement. Maar door de zege van Virton op Lommel, spelen Chevalier en co opnieuw met het mes op de keel tegen SK Deinze; de killer van het ongenaakbaar gewaande KVC Westerlo.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Moeskroen telt bij de start van haar duel tegen Deinze alweer zes punten achterstand op Virton (en op RWDM, dat zondag nog speelt). Les Hurlus moéten dus eigenlijk opnieuw winnen om de degradatiestrijd speelbaar te houden. De thuismatch tegen SK Deinze moet dan ook de match van de bevestiging worden, maar coach José Jeunechamps kreeg in de aanloop van de match wel al wat tegenslagen te verwerken.

Zo is er allereerst de schorsing van aanvoerder én aanjager Christophe Lepoint. De middenvelder kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart en zit op de strafbank. Maar daarnaast vielen ook Angiulli en Dione uit op training. Het duo blesseerde zich in een onderling duel op training en zowel Angiulli als Dione zijn nu onzeker met pijn aan de enkel. Ook achter de beschikbaarheid van Taravel en Tainmont staat nog een vraagteken. Taravel heeft last van de ribben en Tainmont sukkelt met de quadriceps; beiden zitten wel in de selectie. Gueye en Diandy zijn er al zeker niet bij; zij revalideren verder.

Wim De Decker heeft minder selectieproblemen. Janssens keert terug uit schorsing en ook Boone is opnieuw inzetbaar. Dat maakt dat Deinze met zowat de sterkst mogelijk formatie aan de aftrap kan komen. Bij winst lonkt alvast de tweede plek voor de kampioen van de gelijke spelen (zes in tien duels).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top