Geniepige bekentenissen tot assisenprocessen: dit zijn onze kijktips voor deze week

Series |

Niets is beter na een drukke, herfstige en regenachtige dag dan in de zetel ploffen en genieten van wat het kleine scherm te bieden heeft. En of je nu nood hebt aan licht vertier of aan artistieke meerwaarde: er staat vast iets in de tv-gids dat je kan boeien. Dit zijn onze kijktips voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Hoe zal ik het zeggen?

Jens Dendoncker is terug met zijn succesformule in het vierde seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’. Nadat de komiek/presentator zelf een moeilijk jaar achter de rug heeft en omdat hij iets te bekend geworden is om onherkend mensen in de maling te nemen, deelt hij voor dit seizoen de taken met zijn nieuwe sidekick, zijn goede vriend Jeroen Verdick. Ze bundelen hun krachten om aan de hand van uitgekiende plannetjes boodschappen over te brengen aan bekende én onbekende Vlamingen.

Enkele bekende personages komen terug, zoals de lichtjes kwaadaardige tweeling, die deze keer als padvinders op de baan gaat om een ei te ruilen voor voorwerpen waarvan ze wel erg goed weten dat die staan te verkommeren. Of Bomma Mariette, die graag een babbeltje slaat met mannen die erg goed lijken op haar overleden man. Maar wat blijkt? De bomma is helemaal niet zo onschuldig!

Bekijk ‘Hoe zal ik het zeggen’ op maandag 8 november om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: The Hunger Games: Mockingjay, Part 1

De saga ‘The Hunger Games’ veroverde in geen tijd de wereld. De boeken van Suzanne Collins vulden een leegte die achtergelaten werd door het einde van de ‘Harry Potter’-boeken als de nieuwe adolescentenhype. De verfilming van de trilogie was al even succesvol. Met een pas tot wereldster verheven Jennifer Lawrence in de hoofdrol als Katniss en nevenrollen van Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Woody Harrelson en meer grote namen, konden de films op een absolute topcast rekenen.

Deze film vertelt de eerste helft van het verhaal uit het derde boek en geldt dus als het begin van het einde van de trilogie. Daarin wordt Katniss naar District 13 gebracht, waar ze uitgroeit tot het symbool van de revolutie tegen het totalitaire regime van het Capitool. Deze film en het vervolg zijn overigens de allerlaatste films waarin we meesteracteur Philip Seymour Hoffman aan het werk kunnen zien. Hij overleed met nog enkele scènes in te blikken voor de laatste film in de saga.

Bekijk ‘The Hunger Games: Mockingjay, Part 1’ op dinsdag 9 november om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Het hoogste bod

De realityreeks ‘Het hoogste bod’ werpt al enkele weken een blik achter de schermen van de harde en risicovolle, maar potentiëel zeer winstgevende stiel van veilinghuisuitbater. Van de oldtimer van Koning Boudewijn tot de Chinese vaas die al jaren bij oma in de keuken staat: hun doel is om voor de laagste prijs te kopen en voor de hoogste te verkopen. En daar willen ze soms ver voor gaan, in die mate zelfs dat je je soms afvraagt waarom ze het doen.

Niet alleen moet je als veilingmeester een neus hebben voor waardevolle spullen, je moet ook altijd alert blijven voor vervalsingen. In deze aflevering passeren enkele bijzondere voorwerpen, waaronder een schets uit het persoonlijk archief van kunstpaus Jan Hoet.

Bekijk ‘Het hoogste bod’ op woensdag 10 november om 21u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: De Rechtbank

De beproefde formule van ‘De Rechtbank’, waarbij we normaal als vlieg op de muur verschillende kleine en grote rechtszaken kunnen meevolgen in rechtbanken over het hele land, ruimt enkele weken plaats. Drie afleveringen langs focust het programma namelijk op één enkele zaak: de assisenzaak rond de moord op Jules Bogaerts en Jeanne Jacobs. Het verhaal achter die dubbele moord ontspint zich als een ware whodunit, en de kijker krijgt de unieke kans om de zaak van op de eerste rij te volgen.

De zaak dateert al van 1991, toen de twee slachtoffers in hun woning in Tienen werden gevonden. Alle pistes werden onderzocht, maar bij gebrek aan harde bewijzen werd de zaak in 2004 weer afgesloten. Toen jaar later ging het dossier weer open, want nieuw DNA-onderzoek wees in de richting van het achternichtje van Jules en Jeanna. 29 jaar na de feiten staat zij terecht voor de dubbele moord.

Bekijk ‘De Rechtbank - Assisen’ op donderdag 11 november om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Au Revoir Là-Haut

Fransmannen Édouard en Albert komen na de Eerste Wereldoorlog terug van de loopgraven waar ze zij aan zij streden, maar het normale leven hervatten is geen sinecure. De briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder beslissen samen om het Franse volk een lesje te leren en daarbij ook een fortuin te vergaren. Ze zetten met veel theater én met gevaar voor eigen leven een zwendeltje in fictieve oorlogsmonumenten op poten.

Deze film over het oppikken van de draad na een oorlog is niet gewoon zwart en tragisch, maar vooral sprookjesachtig, speels en prachtig in beeld gebracht door regisseur Albert Dupontel. Die won met deze film in 2018 de César voor de beste regisseur. Daarnaast sleepte de film nog vier andere Césars en tal van andere filmprijzen in de wacht. Verwacht je dus aan een tragikomisch kunststukje.

Bekijk ‘Au Revoir La-Haut’ op vrijdag 12 november om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top