John Needham, hoofd van e-sports bij Riot Games, bevestigde tijdens een persconferentie dat de volgende Worlds mogelijk in het format van de Chinese competitie gespeeld zal worden. Deze aankondiging volgt na kritiek van een deel van de community over het huidige format van het toernooi.

Staat de League of Legends Worlds op het punt van format te veranderen? De vraag brandt op de lippen van elke LoL-fan. Recente klachten van de community en verklaringen van esportsverantwoordelijken bij Riot Games wijzen in ieder geval in die richting.

John Needham, hoofd esports bij de uitgever, gaf onlangs een woordje uitleg tijdens een persconferentie die gelijktijdig met de Worlds 2021 werd georganiseerd:

“Elk jaar kijken we naar ons format [en] we willen altijd de meest spannende competitie mogelijk verwezenlijken voor onze fans, [en] voor de teams die meedoen. Wij zijn ons zeer bewust van het LPL-format en hoe goed het werkt in China. Het is iets wat we in de toekomst zeker zullen overwegen.”

© 2021 Riot Games, Inc. Used With Permission.

Dit statement werd slechts enkele dagen voor de finales van 2021 gemaakt. Het schema van het evenement is aangepast, omdat het evenement op het laatste moment van China naar Reykjavik – de hoofdstad van IJsland – werd verplaatst.

Naar verluidt zullen de organisatoren een double elimination bracket overwegen. In de praktijk zouden toeschouwers zo van meer wedstrijden kunnen genieten, en zouden teams meer kansen krijgen om door te stoten. Een dergelijk format zou ook de kans op verrassende scenario’s in het toernooi verhogen.

Momenteel ligt er nog niets vast. We houden de situatie in ieder geval nauwlettend in de gaten, want de editie van 2022 zou wel eens grondige veranderingen kunnen ondergaan.