Opluchting bij Lommel; kopzorgen bij Virton: wie krabbelt recht na 0 op 6?

Sport | De twee groenwitte teams trappen straks de elfde speeldag van de D1B Pro League op gang. Zowel Lommel SK als Excelsior Virton zijn op zoek naar punten nadat ze in de twee meest recente wedstrijden telkens het onderspit moesten delven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de heenmatch pakte Virton haar eerste seizoenzege dankzij een 2-1 overwinning en dat zorgde toen voor een hele boel zelfvertrouwen. In de daaropvolgende vier duels werd er slechts één keer verloren, maar daarna volgden er dus wel twee nederlagen. Vooral de thuisnederlaag van vorig weekend tegen rode lantaarn Moeskroen zinderde wel even na in de Gaumestreek. Puntenwinst in Lommel is dan ook noodzakelijk om weer in een positieve flow te komen.

Maar ook Lommel SK kan wel een opsteker gebruiken. Drie weken geleden speelden de Limburgers een referentiematch tegen Moeskroen (3-0 winst) waarna iedereen dacht dat de Lommelse trein eindelijk was vertrokken. Maar daarna volgden nederlagen tegen Waasland-Beveren en RWDM waardoor de Noord-Limburgers terugzakten naar de vijfde plaats in het klassement. Winst tegen Virton kan hen weer hoger brengen in het klassement, bij verlies naderen de Luxemburgers tot op één punt van Lommel. En dat zou betekenen dat Van der Veen en co plots meer naar onder moeten kijken in plaats van naar boven.

Hertekende basisploegen

Voor de match tegen Virton kan de Nederlandse coach van Lommel wel opnieuw beroep doen op aanvoerder Glenn Neven. De verdediger werd tegen RWDM net iets té hard gemist centraal achterin. Mede omdat ook Stijn Wuytens en Laurent Lemoine nog in de lappenmand liggen en er zo heel wat ervaring en defensieve (kop)kracht gemist werd tegen Togui en co. Ook Henkens (die vorig weekend al vroeg geblesseerd uitviel) is opnieuw van de partij terwijl ook de zieke Arzani klaar is voor de strijd.

Christophe Gregoire heeft meer zorgen bij 'zijn' Virton. Door blessures van Vinck, Hamzaoui, Touré en Ghazoini moet Virton heel wat flankspelers missen waardoor Gregoire wederom een onuitgegeven elftal tussen de lijnen zal moeten brengen. "We zijn al de hele week bezig met een variant waarbij we op een andere manier met het vleugelspel zullen omgaan", vertelde Gregoire in de Waalse media. "Onze aanpak zal dan ook anders zijn dan in de vorige matchen. Iedereen zal zijn nieuwe taken goed moeten uitvoeren om de vele afwezigheden op te vangen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top