Refs 1B (speeldag 11): Staessens, Vermeiren, Pirard en De Cuyper fluiten de matchen op gang

Sport | Dit weekend staat alweer de elfde speeldag van de D1B Pro League op het programma. Daarin wordt onder meer de topper tussen de leider (KVC Westerlo) en de eerste achtervolger (Waasland-Beveren) betwist. Deze vier scheidsrechters werden alvast aangeduid om de vier wedstrijden in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

05/11 - 20u00: Lommel SK - RE Virton (Ken Vermeiren)

Wedstrijden in 1B: 62 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Lommel: 14 (zeven gewonnen, vier verloren)
Wedstrijden van Virton: 4 (één gewonnen, twee verloren)

In de drie wedstrijden die Vermeiren dit seizoen al floot, kwam hij Lommel al 2x tegen. Vermeiren was namelijk ref in de twee wedstrijden tussen Lommel en Moeskroen. Die werden beiden gewonnen door de Limburgers. In de heenmatch besliste een strafschop van Saito over winst en verlies; in de terugmatch werd het een droge 3-0.

06/11 - 20u45: RE Moeskroen - SK Deinze (Michiel De Cuyper)

Wedstrijden in 1B: 15 (twee dit seizoen)
Wedstrijden van Moeskroen: 1 (één verloren)
Wedstrijden van Deinze: 7 (vier gewonnen, drie verloren)

Eén van de twee matchen die De Cuyper dit seizoen al floot was de heenmatch tussen Deinze en Moeskroen. Toen wonnen de Oost-Vlamingen met 3-1. Ook in de andere match die De Cuyper al leidde in 1B kwam Deinze aan de aftrap. Maar die match liep minder goed af (1-2 verlies tegen RWDM).

07/11 - 16u00: RWDM - Lierse Kempenzonen (Quentin Pirard)

Wedstrijden in 1B: 34 (vier dit seizoen)
Wedstrijden van RWDM: 7 (drie gewonnen, drie verloren)
Wedstrijden van Lierse K.:  5 (één gewonnen, drie verloren)

In de twaalf duels die Pirard al floot van beide teams, trok hij nog geen enkele keer een rode kaart voor een speler van RWDM of Lierse K. Ook strafschoppen waren in het verleden vrij uitzonderlijk. Lierse K. kreeg er nog geen (maar ook nog geen tegen) en RWDM kreeg er twee (eentje in '17-'18 tegen La Louvière in de beker en eentje op de eerste speeldag van vorig seizoen tegen Club NXT). De Brusselaars kregen er ook nog geen tegen. Vorig seizoen floot Pirard ook al een match tussen RWDM en Lierse Kempenzonen (toen 1-0 voor RWDM).

07/11 - 20u00: KVC Westerlo - Waasland-Beveren (Brent Staessens)

Wedstrijden in 1B: 14 (vier dit seizoen)
Wedstrijden van Westerlo: 3 (twee gewonnen, geen verloren)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 2 (geen gewonnen, één verloren)

Staessens floot dit seizoen ook de heenmatch tussen beide teams. Die eindigde toen op 0-2 voor Westerlo Hoggas miste toen in het slot nog een penalty voor Waasland-Beveren. In die match werden toen maar liefst acht gele kaarten uitgedeeld (vier voor elk team). In geen enkele andere 1B-match deelde Staessens al zoveel gele kaarten uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top