De Spaanse organisatie MAD Lions maakte donderdag officieel bekend dat de contracten van strategic coach Christophe “kaas” van Oudheusden en de coachingstaf verlengd zijn. De Belg zal dus deel uitmaken van het LEC-avontuur in 2022.

De officiële off-season van League of Legends is nog niet begonnen, maar de transferperiode draait al op volle toeren. Terwijl de spelersmarkt opgeschud wordt, vooral door grote intercontinentale transfers, werd ook een vernieuwing van de contracten van de coachingstaf vandaag aangekondigd.

“Dit roster van 2021 en de coaching staff was verreweg de leukste en spannendste line-up waarmee ik ooit samengewerkt heb.”

De Iberische organisatie MAD Lions, actief in LEC, de Europese League of Legends-competitie, kondigde donderdag aan dat het de contracten van een groot deel van zijn trainersstaf met een jaar heeft verlengd. Het gaat specifiek over Patrick “Pad” Suckow-Breum (assistent-coach), Carlos “Aagie” Cuenca (data-analist), maar ook de Belg Christophe “kaas” van Oudheusden.

Ik ben natuurlijk erg blij met de verlenging van mijn contract. MAD is een geweldige organisatie die luistert naar zijn leden”, vertelde kaas ons, een paar uur na de aankondiging.

Hij heeft niets dan lof over de samenwerking met hoofdcoach Mac: “Mac is een beetje als een baas voor mij, maar afgezien daarvan is hij een goede vriend EN een zeer, zeer goede coach. De afgelopen twee jaar heb ik waanzinnig veel van hem geleerd, zowel over het spel als op persoonlijk vlak. Dus het feit dat zijn contract nog doorloopt tot 2022 is natuurlijk een groot pluspunt voor mij.

Mac, kaas en Aagie – © Michal Konkol/Riot Games

Deze contractverlenging komt op een moment dat de toekomst van de ADC van het team, Carzzy, een mysterie blijft. Hij staat momenteel in het vizier van Team Vitality, waar het superteam-project vorm begint te krijgen. MAD verzekert dat ze nog steeds in gesprek zijn om hem in het team te houden.

De Lions hadden dit jaar hun beste seizoen sinds hun debuut in de LEC. “Wel, met twee LEC-titels, een top 4 in de MSI en een top 8 in de Worlds, zou ik zeggen dat we een goed jaar hebben gehad.” Het valt nu te bezien wat 2022 voor MAD Lions in petto heeft.