Eden Hazard past niet langer in de plannen van Real

UEFA Champions League |

In de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk kwam Eden Hazard weer niet van de bank. Duwt Realcoach Carlo Ancelotti onze landgenoot richting uitgang, of heeft hij een masterplan in gedachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

409 minuten, hetzij amper 30 procent van de mogelijke speeltijd, dat zijn de pijnlijke cijfers van Eden Hazard bijna drie maanden ver in het nieuwe seizoen. Daarmee is hij slechts de veertiende speler op het lijstje van Realcoach Carlo Ancelotti. Gisteren, in het duel tegen Shakhtar Donetsk, moest Hazard negentig minuten van aan de zijlijn toekijken hoe zijn ploeg met 1-2 won. Hoewel hij fit verklaard werd en bijna heel de tweede helft opwarmde. De spelmaker en vedette van de Rode Duivels kwam bij zijn club in amper één van de vier CL-duels in actie, op 28 september tegen het bescheiden Sheriff Tiraspol. Het is geen prettige vaststelling voor hem en voetbalminnend België: Carlo Ancelotti, sinds deze zomer de nieuwe trainer van Real Madrid, heeft Eden Hazard niet nodig.

De strijd verloren van Vini Jr

In het begin van het seizoen experimenteerde Ancelotti nog met een 4-4-2 om zo een plek te vinden voor de Belgische dribbelaar aangezien diens geliefkoosde linkerflank ene Vinicius Jr helemaal ontbolsterde. Met 9 goals en 7 assists in 15 wedstrijden is het jonge Braziliaanse talent incontournable geworden. Dus zette Carletto Hazard centraal achter spits Benzema, maar dat bracht weinig voldoening. De voorbije weken speelt Real weer in de vertrouwde 4-3-3, met op links Vini Jr, diep in de spits Karim Benzema en op rechts Marco Asensio, Rodrygo of de werklustige Lucas Vázquez. Met ook Gareth Bale die weer stilaan fit is, zijn de speelkansen voor onze landgenoot daardoor een flink stuk gereduceerd.

Werken op training

Te meer omdat Carlo Ancelotti, die zowat elke persconferentie bestookt wordt met vragen over Eden Hazard, benadrukt dat die zich eerst maar eens moet bewijzen op training. Een duidelijke stelling die ervoor moet zorgen dat de man van 100 miljoen euro zich overbodig gaat voelen en vertrekt? Of biedt de Italiaanse coach, doorgaans geroemd als een uitstekende people manager, zijn dolende vedette net de kans om in alle rust zijn vertrouwen te herwinnen? Het gebrek aan trainingsintensiteit is een kritiek die Eden al heel zijn carrière achtervolgt. Nu hij dat niet meer rechttrekt met prestaties tijdens de wedstrijden, valt hij uit de boot. Sinds de vorige interlandbreak kwam Hazard aan amper 27 speelminuten bij Real, sinds begin oktober zelfs maar aan 45 minuten. Zo lijkt hij steeds verder af te glijden in de pikorde.

Toch zette Ancelotti de deur weer op een kier tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd tegen Shakhtar: “Hij is klaar om te spelen. Dat had vandaag kunnen gebeuren, maar het kan evengoed voor zaterdag zijn. Want hij heeft minuten nodig om weer in conditie te geraken. Hij zal die krijgen ook. Ik dacht er wel degelijk over na om hem vandaag te brengen, maar om tactische redenen gebruikte ik liever een echte winger. Hazard is sterker in het centrum. Dus speelde Vázquez.” Zaterdag tegen Rayo Vallecano dan maar?

Volg Real Madrid en de hele Champions League op de zenders Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top