Vandaag om 18u45 stonden er met Milan-Porto en Real-Shakhtar twee affiches in de Champions League op het menu.
Real Madrid, met Thibaut Courtois tussen de palen en Eden Hazard opnieuw 90 minuten op de bank, zette een grote stap richting de achtste finales van het Kampioenenbal. Het werd 2-1 tegen Shakhtar.

In Santiago Bernabeu maakte de onvermijdelijke Karim Benzema na net geen kwartier de 1-0 tegen Shakhtar Donetsk, meteen het 1000ste doelpunt ooit voor de Koninklijke op het hoogste Europese voetbalniveau. Shakhtar had nog iets recht te zetten na de 0-5 oplawaai van twee weken terug in Kiev en de Braziliaanse jongeling Fernando (39.) stelde gelijk met de rust in zicht.

Na de pauze hees Benzema (61.) Real opnieuw op voorsprong en ditmaal volstond dat voor de drie punten. Hazard bleef aan de bank gekluisterd. Real voert de groep aan met 9 op 12, Shakhtar sluit de rij met een puntje. De verrassende nummer twee Sheriff Tiraspol (6 ptn) ontvangt vanavond nummer drie Inter (4 ptn) op Moldavische bodem.

Milan, met Alexis Saelemaekers in de basis, moest op hetzelfde moment in het eigen San Siro na een eerdere 0 op 9 winnen om kans te blijven maken op (CL-)overwintering. Die aspiraties werden al snel gefnuikt met een vroege bezoekende openingsgoal van Luis Diaz (6.). Chancel Mbemba, voormalig verdediger van Anderlecht, hing de bordjes weer in evenwicht met een eigen doelpunt net voorbij het uur. 1-1 was ook het eindresultaat.

Milan blijft vierde en laatste met 1 op 12, Porto is voorlopig tweede met vijf punten. Groepsleider Liverpool (9 ptn) en nummer drie Atletico (4 ptn) komen later op de avond in actie op Anfield.