De Turkse topclub Fenerbahçe, morgen de tegenstander van Antwerp in de Europa League, zit na drie nederlagen op rij in de Turkse competitie in crisismodus. Coach Vitor Pereira hoopt tegen Antwerp de draad van het succes weer op te pikken. "We hebben winst tegen Antwerp nodig om weer vertrouwen te krijgen", zei hij woensdag op zijn persbabbel. "Eén goed resultaat kan alles weer veranderen."
Antwerp staat met 1 op 9 ver van de beoogde Europese lente, maar Fenerbahçe doet met 2 op 9 niet veel beter. Ook voor de Turken is winnen morgen eigenlijk een must. "We beseffen het belang van deze match", aldus Pereira. "We willen goed voetbal brengen én een goed resultaat boeken, maar we weten dat Antwerp een goed team heeft. Dat we elkaar nu kennen, betekent wel dat we wat correcties kunnen doorvoeren ten opzichte van de vorige wedstrijd (2-2 in Istanbul, red.)."

Volgens Pereira is er niet veel nodig om weer in de positieve flow te geraken. "We hebben al op topniveau gespeeld en de spelers hebben de mentaliteit om daar weer te geraken", meende hij. "Dat er kritiek is, is normaal. De ene week ben je voor sommigen de beste, de volgende week zeggen ze iets heel anders. Het enige wat wij onder controle hebben is wat we morgen op het veld brengen."

Pereira kreeg na het gelijkspel tegen Antwerp in Istanbul kritiek omdat hij stelde dat Fenerbahçe de Europa League niet zou winnen. "Ik wilde alleen maar zeggen dat wij niet het beste team ter wereld zijn en men dus niet de druk op onze schouders moet leggen om deze competitie te moeten winnen", zei hij daarover. "Maar uiteraard wil ik de Europa League nog steeds graag winnen."