PGL Major : NAVI en G2 blijven foutloos, geen nieuwe titel voor Astralis

Door Proximus

Deel dit nieuws

Net zoals de Challengers Stage, heeft ook de Legends Stage voor spektakel gezorgd! Heel wat toppers konden geen plaats in de play-offs bemachtigen, waaronder titelverdediger Astralis. G2 Esports en NAVI kwamen het beste uit de verf, en lijken de te kloppen teams van de play-offs te worden.

Herhaling van IEM Cologne 2021?

Zowel G2 Esports als NAVI maakten in de Legends Stage korte metten met hun tegenstanders. Je weet het misschien nog: de twee teams waren ook in IEM Cologne 2021 – het eerste LAN-toernooi sinds het begin van de pandemie – met voorsprong de sterksten, en namen het in de finale tegen elkaar op. Daar maakte NAVI korte metten met het Frans-Bosnische team, dat met 3-0 naar huis gestuurd werd.

We lijken in deze Major naar een herhaling van het toernooi in Duitsland af te stevenen. NAVI was zoals verwacht ongenaakbaar, en verloor geen enkele map. Zelfs NIP, nochtans het tweede beste team ter wereld, werd met 2-0 ingemaakt. Maar ook G2 kon imponeren. Het team van NiKo heeft een barslechte voorbereiding achter de rug, maar schoot uit de startblokken door Copenhagen Flames, FaZe en Entropiq te kloppen. Een confrontatie tussen NiKo en s1mple in de finale lijkt bijna onvermijdelijk.

Of zijn er nog kapers op de kust? Gambit en Heroic begingen beiden één misstap, maar konden met 3-1 doorstoten naar de play-offs. Ook FURIA, de Braziliaanse hoop, leeft nog. Team Vitality en NIP kenden meer moeite in deze Legends Stage. De Fransen konden zich op de valreep kwalificeren voor de volgende ronde, dankzij een knalprestatie van ZywOo. De Zweden kropen dan weer door het oog van de naald tegen Copenhagen Flames.

Een nieuwe kampioen

Eén ding is zeker: zondag wordt sowieso een nieuwe kampioen gekroond. Astralis bleek in de Challengers Stage te zwak om een plaats bij de laatste acht te bemachtigen. Het duel tegen NIP, nota bene de eerste wedstrijd tegen ex-ploegmaat dev1ce, werd met 16-1 een totale vernedering. De dagen van het legendarische Deense roster lijken geteld.

Ook kleppers Team Liquid en FaZe deden niet wat er van hen verwacht werd. De Noord-Amerikanen behaalden slechts één overwinning en werden door FaZe, met ex-speler Twistzz, naar huis gestuurd. Maar ook het Europese superteam kon niet overtuigen. Ondanks een foutloze Challengers Stage bleek Virtus.Pro te sterk voor het team van karrigan.

CS:GO-fans mogen zich dus opmaken voor een prachtig slot van deze Major. De acht teams krijgen nu één dag rust: op donderdag 4 november gaan de eerste twee kwartfinales van start. Het volledige schema van de Champions Stage ziet er als volgt uit:

  • 4/11, 16:30: NAVI – Team Vitality
  • 4/11, 20:00: Gambit – FURIA
  • 5/11, 16:30: G2 Esports – NIP
  • 5/11, 20:00: Heroic – Virtus.Pro

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top