Oktober: een droommaand voor Alicia Franck

Wielersport | Met de Franse zussen Perrine en Hélène Clauzel, Line Burquier, de Italiaanse Silvia Persico en de Amerikaanse Clara Honsinger is Alicia Franck een van de revelaties van de maand oktober in het veld. Op weg naar de doorbraak haalde ze al een eerste succes in Ardooie en komt ze de top 20 van de UCI-wereldranking in.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

21 oktober was een grote dag voor Alicia Frank: zij won dit jaar haar eerste veldrit voor Team Proximus - Alphamotorhomes - Dolticini CT, op de Kermiscross in Ardooie. "Ik ben blij dat ik op dit zware parcours kan winnen. Ik wist dat ik hier kon meedoen voor de prijzen, maar winnen is toch nog iets anders", aldus Franck bij Sporza naar haar zege.

Het is haar eerste zege in een C2-cross, na 3 zeges in het seizoen 2019/2020, in Otegem, het Tsjechische Boleslav en het Engelse Derby. Vorig jaar pakte ze brons op het BK en eindigde ze ook op het podium in Bredene.

De veldrijdster uit Lochristi die op 4 december 27 wordt, keert terug op de voorgrond na gezondheidsproblemen die haar de voorbije twee seizoenen parten speelde. Nu die verleden tijd blijken te zijn, kende ze een indrukwekkende maand oktober: 14e op de Koppenbergcross in Oudenaarde, 11e de dag ervoor in de Wereldbekerproef in Overijse, 13e in de Wereldbekerproef van Zonhoven, met ook drie top 20-plaatsen in de Amerikaanse manches van de Wereldbeker en een 6e plek in de Berencross van Meulebeke (Ethias Cross).

In september reed ze ook 3 Ethias-crossen, met een 11e plek in Bredene, een 6e plek in Beringen en een 8e plek in Lokeren. 

"Ik hoop me meer en meer te kunnen profileren bij de top van het veldrijden", vertelt ze nog. "In de wereldbekerwedstrijden heb ik wel getoond dat, als alles meezit, er een plaats bij de eerste 15 inzit. Ik hoop dat er de komende weken en maanden nog beterschap inzit."

Momenteel staat Franck 13e in het algemene klassement van de Wereldbeker en 19e in de UCI-ranking. In die ranking nadert ze op Sanne Cant. Zaterdag komt ze aan de start van het EK op de Col du VAM in het Nederlandse Drenthe. Een wedstrijd waar ze in alle rust naar toewerkte: "Ik heb het idee dat ik beter ben dan vorig jaar. Mijn trainer zegt ook dat er nog rek opzit bij mij en daarom werken we nu ook al toe naar wat later op het seizoen komt."

Met nog nieuwe zeges in het verschiet? Laten we het hopen…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top