One day, one goal: Bruno Versavel schittert tegen Inter Milaan met geweldige volley

Jupiler Pro League |

Het is al sinds het seizoen 1996 -1997 geleden dat RSC Anderlecht Europees kon schitteren. Toen bereikte paars-wit de kwartfinales van de UEFA cup en stuitte ze op een geslepen en doortastend Inter Milaan dat alsnog met de buit ging lopen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voordat de Europa League in 2009 het levenslicht zag, keken miljoenen Europeanen naar naar de talloze wedstrijden van de UEFA Cup. Dat was een Europees toernooi waarin het knock-outsysteem furore maakte en ook kleinere ploegen, waaronder enkele Belgische, een kans maakte om te schitteren op het hoogste podium.

In 1996 - 1997 won de Duitse club Schalke 04 deze Europese competitie en behaalde Anderlecht de kwartfinales. Hierin speelde het twee wedstrijden tegen de Italiaanse topploeg Inter Milaan. Beide clubs speelden gelijk in Brussel (1-1), maar paars-wit verloor jammer genoeg het pleidooi met 2-1 in Italië. Ondanks de nederlaag kon Anderlecht met een opgeheven hoofd het Europese strijdtoneel verlaten en daarvoor moest het Bruno Versavel bedanken. Hij maakte in de heenwedstrijd een prachtig doelpunt.

Van botsbal tot gevaarlijke volley

Dat gebeurde middels een counter die opgezet werd door niemand minder dan Anderlecht-legende Pär Zetterberg. Hij nam de bal mee vanuit de paars-witte verdediging, speelde naar de op links vrijgelopen Tibor Selymes die vervolgens met zijn snelle beentjes en gave traptechniek een voorzet gaf aan de centraal geposteerde Bruno Versavel.

De bal ging stuiterend richting Versavel, maar dat deerde de Vlaams-Brabander niet. Hij nam het leer in één tijd op de slof en dat resulteerde in een halve volley in minuut 27 waar doelman Gianluca Pagliuca geen verweer tegen had (1-0). Het stadion stond in rep en roer want het grote Inter Milaan moest achtervolgen tegen het kleinere Anderlecht. Bovendien was het doelpunt eentje van grote klasse: Versavel bracht een degelijk staaltje techniek aan de dag om van de botsbal een gevaarlijke volley te maken.

Alsnog gelijkmaker

Bijna vijftig minuten lang stond Anderlecht op voorsprong en dat gaf de Brusselse burger moed. In minuut 75 gebeurde het dan toch. Inter-spits Maurizio Ganz prikte de gelijkmaker binnen en op die manier kon Inter alsnog opgelucht ademhalen. Anderlecht zag zich als een wesp gestoken en was van plan om in Milaan amok te gaan maken. Dat lukte echter niet. In eigen huis bleek Inter te sterk te zijn voor paars-wit en won het met 2-1. In die wedstrijd trof diezelfde Ganz tweemaal raak. Paars-wit kon wel tegenprikken via Yaw Preko.

Versavel naar Italië

De korte citytrip naar Milaan moet indruk hebben gemaakt op Versavel. Na vijf seizoenen in de bijwijlen koude Jupiler Pro League te hebben gevoetbald, besloot hij te verkassen naar Perugia in de Italiaanse Serie B. De Italiaanse zon moet echter te sterk geweest zijn, want Versavel trok daar, na amper zes maanden, de deur achter zich toe. FC Lugano in Zwitserland werd de nieuwe bestemming maar ook daar mislukte Versavel. Nadat hij in 1997 het land verliet, verwelkomde KFC Herentals de speler weer in 1998. Het succes evenaren dat hij met Anderlecht behaalde, lukte evenwel niet meer.

Ben je fan van onze reeks? Lees dan hier alles over het geweldige doelpunt van Hondurees Wilson Palacios!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top