Leopold all-in tegen La Gantoise op speeldag 11

Hockey | Het was afgelopen weekend even schrikken voor Leopold, koploper in de Belgian Men Hockey League, toen ze met 4-1 werden geklopt door de Dragons. Het is dan ook geen wonder dat de Brusselse ploeg deze zondag om 12u30 alles op alles wil zetten om te winnen van La Gantoise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niemand had zo'n scenario kunnen bedenken: afgelopen weekend vielen zowel Leopold als Orée van hun voetstuk door niemand minder dan de Antwerpse club Dragons. Ondanks deze pijnlijke nederlaag blijven de Brusselaars - weliswaar samen met de Dragons - aan de kop van het klassement staan met 17 punten. Maar het is niet duidelijk of dit nog lang zal duren...

Opnieuw beginnen

Ondanks zijn tegenslag in de metropool heeft Leopold afgelopen maandag de kans gehad om alleen aan de top van het klassement te komen. Tegen Leuven speelden de Brusselaars echt wel met hun geluk. Hoewel ze in Heverlee een tijdlang aan de leiding stonden, moesten de spelers van Leopold vaststellen dat de Leuvenaren in de laatste seconden de gelijkmaker binnenhaalden. Hierdoor komt Leopold niet verder dan een draw.

De Dragons profiteren op hun beurt wel van een teleurstellende 1-6-score van hun directe tegenstander Antwerp (tegen Waterloo Ducks) en van de 4-0 tegen Orée. De Antwerpse club kan zo het klassement domineren na een best wel moeizame seizoensstart. Hoewel er nog 3 dagen te gaan zijn voor de winterstop, zijn de mannen van Dennis Dijkshoorn niet van plan om het rustiger aan te doen. Leopold zal dus aanstaande zondag om 12u30 onder forse druk komen te staan om te winnen bij de opening van de tiende speeldag tegen La Gantoise. Deze partij zou normaal gesproken geen problemen moeten opleveren voor de Brusselaars. Het valt alleen af te wachten of de slechte prestaties van afgelopen weekend het moreel van de Brusselse troepen niet heeft geschaad...

Volg de Belgian Men's Hockey League op de voet dankzij Proximus. Deze zondag 7 november kun je vanaf 12u25 kijken van de wedstrijd tussen Leopold en La Gantoise op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top