Hoe Anya Taylor-Joy zich klaarstoomt voor haar hoofdrol in 'Furiosa'

Films | Anya Taylor-Joy, die vorig jaar bekendheid verwierf met haar glansrol in de gelauwerde miniserie 'The Queen's Gambit', bereidt zich momenteel voor op haar hoofdrol in 'Furiosa', de prequel op 'Mad Max: Fury Road'. De opnames starten volgend jaar, maar de voorbereidingen zijn nu al volop aan de gang.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anya Taylor-Joy sprak met Entertainment Weekly in het kader van een promotour voor 'Last Night in Soho', het jongste wapenfeit van regisseur Edgar Wright waarin de actrice een hoofdrol vertolkt. Ze vertelde onder meer over haar voorbereidingen op de filmopnames van het fel geanticipeerde 'Furiosa', een prequel op 'Mad Max: Fury Road'. Taylor-Joy neemt daarvoor de rol van Furiosa over van Charlize Theron. "Mijn voorbereiding draait rond kracht", aldus de actrice. "Voldoende kracht hebben om de film te kunnen dragen. Zowel op emotioneel, fysiek als mentaal vlak. Ik kan niet wachten; ik vind het zo spannend."

Door 'Last Night in Soho' kwam Taylor-Joy op de radar van George Miller, de Australische regisseur van 'Mad Max: Fury Road' die ook de regie van de prequel in handen zal nemen. De man wist niet af van het bestaan van Taylor-Joy, tot hij haar in actie zag in 'Last Night in Soho'. "Ik dacht toen: 'Godsamme, zij is interessant.'", zo verklaarde Miller in een interview met Empire Magazine. Door de coronapandemie moest Taylor-Joy een virtuele auditie doen voor 'Furiosa'. "Dat was een schot in de roos", aldus Miller. "Ze had het gefilmd met haar iPhone, ik stuurde het door naar de studio en lichtte toe waarom ze de juiste vrouw was voor de rol."

Taylor-Joy wil haar eigen stunts uitvoeren

In 'Furiosa' zal Taylor-Joy een jongere versie van het personage Furiosa vertolken in vergelijking met 'Mad Max: Fury Road'. Om die badass te spelen spendeerde de actrice al heel wat uren achter het stuur. Want in het universum van 'Mad Max' spelen excentrieke, over-the-top woestijnvoertuigen een prominente rol. En bij de stunts voor de camera's komt heel wat stuurkunst kijken. In een interview met LA Times sprak de actrice de ambitie uit om het gros van haar stunts zelf te doen in de prequel. Ze oefent regelmatig op het personage Furiosa en houdt zelfs een dagboek bij als Furiosa. Over engagement gesproken.

De productie van 'Furiosa' start volgend jaar, de release is gepland op 23 juni 2023.

'Mad Max: Fury Road' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top