PSG moet het tegen Leipzig nogmaals zonder Verratti zien te doen

Sport | PSG moest het al regelmatig zonder Neymar zien te doen, maar op het middenveld is Marco Verratti de laatste maanden ook op de sukkel. De Italiaan kampt met de nodige blessures.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSG reist woensdag naar Duitsland om er Leipzig partij te geven. De Franse topclub hoopt er zijn eerste plaats in Groep A nog wat te verstevigen. Leipzig pakte nog geen enkel punt, maar zal een PSG zonder Verratti ontvangen. De Italiaanse middenvelder liep tegen Olympique de Marseille een heupblessure op en is een maand buiten strijd.

De sterrenploeg van Messi, Mbappé, Donnarumma en Neymar weet ondertussen wel hoe het voelt om zonder de centrale middenvelder te moeten spelen.

Meer punten zonder hem dan met hem

In de voorgaande seizoenen was Marco Verratti immers regelmatig afwezig. Vorig jaar miste hij 22 van de 50 wedstrijden van PSG. Dit seizoen is dat al 7 op 14. Een gemiddelde van 50%, wat vragen oproept over zijn fysieke capaciteiten. Verratti is een speler van wereldklasse en dat bewees hij in de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020. Toen pakte PSG gemiddeld 2,4 punten per match met hem op het veld en 2 punten per match als de Italiaan ontbrak.

Naarmate Verratti steeds meer blessureleed kreeg, heeft de ploeg zich weten aan te passen. In het seizoen 2020/2021 pakte PSG met Verratti gemiddeld 1,96 punten per match, zonder hem was dat 2 punten per match. Dit seizoen staat de teller met Verratti op het veld op 2,29 punten per match en 2,71 punten zonder hem.

Toch belangrijk voor de ploeg

Toch moeten we niet te snel oordelen dat PSG beter is zonder Marco Verratti. De Italiaan is en blijft een topspeler en met zijn wilskracht en temperament kan hij de ploeg bij de hand nemen wanneer die het moeilijk heeft.

Verratti is een strijder en hij kan door het vuile werk op te knappen andere sterren zoals Neymar en Messi laten schitteren. In kleinere matchen kan PSG het wellicht wel zonder hem, maar in de grote matchen is Verratti cruciaal voor het defensieve evenwicht.

Het programma van de vierde speeldag in de Champions League:

Dinsdag 2 november

Woensdag 3 november
Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top