Kan Charleroi op het juiste moment stabiele verdediging neerzetten tegen Union

Sport | Het niveau van Charleroi stijgt week na week. Ondanks hun uitschakeling in de Beker van België vonden de Zebra’s hun betere niveau terug en dat zien we vooral in de verdediging, die eindelijk standvastig wordt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag (20u45) zakt Charleroi af naar Union voor een lastige wedstrijd. De promovendi spelen de laatste weken erg goed en staan aan de leiding in de Jupiler Pro League. Weinig teams konden de ploeg van Felice Mazzu tot nu toe verslaan. Vooral aanvallend blinkt Union uit, ze scoorden dit seizoen al 29 doelpunten. 

Maar ook Charleroi zal gebrand zijn op een overwinning. Vooral verdedigend zijn de Carolo’s de laatste weken heel sterk waardoor ze eindelijk hun positie in de competitie herwinnen. De zwakke verdediging van bij de start van het seizoen werd omgevormd naar een stevig blok waar weinig aanvallers zonder problemen door kunnen breken. 

Reorganisatie loont

Eind september en begin oktober moesten de verdedigers van Charleroi maar liefst vijf doelpunten in drie wedstrijden slikken. Bovendien speelden de Carolo’s niet creatief waardoor ze amper aan winnen kwamen. Edward Still besloot daarom om zich te concentreren op de verdediging. Hij reorganiseerde zijn defensie en dat draaide uit op een succes. De Henegouwse ploeg moest in de laatste vier wedstrijden slechts één doelpunt slikken, toen tegen Seraing. Charleroi won die wedstrijd bovendien met 1-3.

Ondanks de reorganisatie blijft Charleroi wel rekenen op drie dezelfde verdedigers. Enkel Jules Van Cleemput kreeg een andere rol. Hij focust nu meer op de verbinding tussen de verdedigers waardoor de rest zich meer kan concentreren op het aanvallen. Charleroi moet namelijk ook doeltreffend blijven. In counters spelen de Carolo’s erg hoog waardoor ze hun tegenstander in een passievere rol duwen. Op die manier kan Charleroi druk uitoefenen zonder zelf veel risico te lopen.  

Volgend werkpunt: de aanval

Hoewel de ploeg inmiddels een goede verdediging op poten zette, moet Edward Still nog werken aan de efficiëntie van zijn aanvallers. Tegen Eupen worstelde de aanvalslinie om kansen om te zetten in doelpunten. Tegen de Panda’s duurde het tot in de laatste tien minuten van de wedstrijd voor de Zebra’s snel na elkaar drie doelpunten maakten. 

De 3-0-overwinning verbergt de tekortkomingen van Charleroi dus niet. De Henegouwers zijn vaak te onvoorzichtig, tegen Eupen had het bijvoorbeeld al veel langer 3-0 kunnen zijn. Tegen Union zullen de Zebra’s wel efficiënt moeten spelen, want de Brusselaars hebben momenteel de beste verdediging van de Belgische competitie. Veel kansen zullen de mannen van Edward Still niet krijgen. Als er zich een voordoet, moet het dus meteen raak zijn. 

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top