Seraing hoopt tegen AA Gent het defensieve probleem op te lossen

Jupiler Pro League | Seraing ontvangt zondag AA Gent. De Buffalo’s nemen het op tegen de ploeg met de slechtste defensie in de Jupiler Pro League. Kan Seraing het aanvallende geweld van AA Gent afstoppen?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Seraing ziet de degradatieplaatsen steeds dichterbij komen. Cercle Brugge heeft als voorlaatste nog drie punten minder, Beerschot volgt nog op zeven eenheden. Toch moet de promovendus zich dringend gaan herpakken, want de afgelopen weken is het allerminst goed bezig. Seraing heeft een 0 op 9 achter de rug, waardoor de concurrenten onderaan dichterbij zijn gekomen.

De 3-0 nederlaag op het veld van Beerschot zal ongetwijfeld een stevige tik zijn geweest voor de Waalse club. Beerschot boekte zo zijn eerste zege en scoorde ook voor het eerst dit seizoen in een thuismatch. Seraing zal het tij moeten keren en trainer Jordi Condom moet mogelijk wat gaan veranderen aan zijn tactiek.

Te aanvallend

De Spaanse trainer staat gekend omwille van zijn aanvallende manier van voetballen. Bij Eupen zorgde hij zo voor mooi en aantrekkelijk voetbal, waarbij Henry Onyekuru toen kon schitteren. Achteraan was het echter vaak opendeurdag en incasseerde zijn team een karrenvracht aan doelpunten.

Bij Seraing zien we hetzelfde patroon, alleen heeft de ploeg geen Onyekuru. Met Georges Mikautadze zit er wel een topschutter in de rangen, maar hij is geen speler die met zijn snelheid en diepgang brokken kan maken. Hij is eerder het type spits dat bijzonder sterk is in het strafschopgebied van de tegenstrever. Seraing speelt zeer aanvallend, maar daardoor incasseert het ook heel wat doelpunten.

Defensiever spelen?

Met 27 tegendoelpunten in 13 wedstrijden heeft Seraing de slechtste verdediging in het kampioenschap. Zondag moet het om 16u aan de bak tegen AA Gent, en de Buffalo’s staan bekend voor hun aanvallende kracht. Ze spelen veel kansen bij elkaar, alleen laat de efficiëntie er vaak te wensen over.

Misschien kan Seraing zijn aanpak wijzigen en wat meer zekerheid inbouwen? Elk punt zou ondertussen meer dan welkom zijn. Maar kan de ploeg ook anders spelen? Een aantal spelers zou plots heel anders moeten gaan voetballen, waaronder flankverdediger Junior Marsoni. Die staat vooral bekend vanwege zijn aanvallende impulsen. Toch is het geen slecht idee om een goede defensieve organisatie neer te zetten. Anders dreigt Seraing het hele seizoen heel wat doelpunten te slikken…

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Seraing en AA Gent op zondag 7 november om 16u, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top